Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V slatinski knjižnici spet “andersenovali”


knjiznica-rs-andersenoviMinuli petek so v slatinski knjižnici že četrtič zapored pripravili nočno zabavo za otroke, imenovano Noč z Andersenom.

Pridružili so se 1.631 knjižnicam in šolam na Češkem, Slovaškem, Poljskem, Hrvaškem, v Avstraliji, Grčiji, Španiji, Švici, Novi Zelandiji, Avstraliji, ZDA, Keniji in drugod po svetu.

In v tej noči je po svetu bedelo kar 95.000 otrok in odraslih.

knjiznica-rs-andersenovi2Kot že vsa minula leta, so tudi letos pripravili pester animacijski program.

Najprej so se odpravili v kuhinjo v župnišču pri sv. Križu, kjer so si ob pomoči prijaznih gospa iz Društva Gaja pripravili večerjo (pekli so palačinke, pripravljali tople sendviče in sadno solato). Po vrnitvi v knjižnico so jih čakale ustvarjalne delavnice na temo velike noči.

Da je bilo dogajanje zanimivejše, jih je obiskala Slatinčanka Simona Bedenik, ki je z otroki slikala na steklo in barvala pirhe. Izdelali so tudi košarice in stojala za pobarvana jajčka ter cvetlične lončke.

knjiznica-rs-andersenovi3Posebno doživetje je bil obisk terapevtskega psička, zanimiva izkušnja pa pravljična joga. Otroci so se namreč z Nejo Malavašič Šurca razgibali ob pravljici Mala morska deklica.

Ob vseh teh aktivnostih seveda ni manjkalo smeha in zabave, najzanimivejši del noči pa je spanje med knjižnimi policami – sicer kratko, saj so Andersenove pravljice enostavno preveč zanimive, da jih ne bi prebirali…

knjiznica-rs-andersenovi4Glede na odzive otrok in njihovih staršev v slatinski knjižnici pravijo, da so s tem projektom “zadeli v terno”, zato se jim poraja vprašanje, kako urediti, da bi lahko s knjižničarkami bedeli vsi, ki si to želijo …

Več glav več ve, pravijo, zato se bo morda prihodnje leto udeležba ob pomoči partnerjev (k sodelovanju so se namreč ponudili na Festivalu Pranger, s katerim knjižnica aktivno sodeluje) lahko povečala.

N.K., vir foto: FB Knjižnica Rogaška Slatina, kjer najdete še več slik