Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju razglasili prostovoljce leta 2017 (foto, video)


Sinoči so v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju razglasili in nagradili naj prostovoljce lanskega leta. V sklopu Tedna zdravega mesta in Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti z drogami Občina Šentjur v sodelovanju z Mladinskim centrom Šentjur vsako leto prepozna posameznike in skupine, ki s prostovoljstvom obogatijo lokalno okolje.

Danijela Križnik: “Skupaj zmoremo marsikaj, ustvarjajmo lepši svet”

Kot slavnostna govornica je nastopila Gabrijela Križnik, lanskoletna prostovoljka občine Šentjur, ki je izpostavila pomen prostovoljstva. Sredino prireditev je izpostavila kot odlično priložnost, da se družbo opomni na neprecenljivo delo prostovoljcev, ki vsakodnevno delujejo na različnih področjih za dobrobit skupnosti in posameznikom.

Sama se je že v rosnih letih naučila prijaznosti in sočutnosti, ko je nekdo potreboval pomoč ali zgolj toplo besedo. Tako je tudi danes ponosna, da živi v občini in okolju, ki spodbuja in podpira prostovoljstvo. Pomembno se ji zdi spodbuditi vse, ki se šele vključujejo, da bi pogumno stopili na pot plemenitega poslanstva – pomoči sočloveku.

V današnjih časih je namreč ta vrednota hitro pozabljena. “Prevrednotimo vrednote kapitala, ki s sebičnostjo in tekmovalnostjo za seboj pušča praznino in opuštušenje. Pomagajmo ljudem, živalim, naravi. Življenje je lahko tako lepo in preprosto,” je ob tej priložnosti dodala Križnikova. Njen nagovor si lahko v celoti ogledate v spodnjem video posnetku.

Mag. Marko Diaci je izrazil veselje in ponos ob prostovoljnem udejstvovanju občanov in občank, ki ostalim omogočajo bolj polno življenje.
Mag. Marko Diaci je izrazil veselje in ponos ob prostovoljnem udejstvovanju občanov in občank, ki ostalim omogočajo bolj polno življenje.

Zbrane je nagovoril tudi mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur, ki je pozdravil izvire vrednote in prostovoljstva v šentjurski občini. Ob tej priložnosti pa se je v imenu občank in občanov zahvalil vsem prostovoljcem, ki s svojo dobrosrčnostjo prispevajo kamenček v mozaik lepšega in kakovostnejšega življenja v občini-

Občina Šentjur je kot najboljša prostovoljce leta 2017 do 18 let prepoznala Luko Košaka Pevca in Naca Mastnaka, ki lahko s svojim prostovoljnim vrstnikom na dnevni ravni dajeta inspiracijo. Priznanja za prostovoljca od 19 do 39 let pa so prejeli Nejc Zalokar, Žan Vodeb in Tilen Cmok, ki vlagajo svojo ljubezen in čas za lepše življenje na lokalni ravni.

Otroci so naše največje bogastvo, česar se močno zavedajo tudi številni prostovoljci, ki na dnevni ravni delajo z njimi. Občina Šentjur skriva veliko takšnih biserov, ob tem pa so tri posameznike izpostavili kot prostovoljce nad 31 let, ki se ukvarjajo z otroki in mladino. Mednje sodijo Simona Koželj Brilej, Manca Čujež in Matjaž Golež.

Nada Pungaršek je na odru doživela posebno presenečenje, saj jo je do solz ganila Joškova banda.
Nada Pungaršek je na odru doživela posebno presenečenje, saj jo je do solz ganila Joškova banda.

Priznanja pa so bila podeljena tudi v kategoriji nad 31 let splošno, kamor se je v minulem letu uvrstila skupina prostovoljcev projekta Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja DU Gorica pri Slivnici. Priznanje za svoje prostovoljno delo je prejel tudi par; gre za Antona in Mileno Arlič, ki dokazujeta, da za vsakim uspešnim moškim stoji njegova ženska.  V zadnji kategoriji sta priznanje prejela še Dušan Kundih in Nada Pungaršek. Slednjo pa je na odru pričakalo prav posebno presenečenje. S pesmijo jo je namreč pobožala Joškova banda, ki je podelitev obogatila s številnimi humornimi vložki in domačo glasbo.

V sklopu kulturnega dela pa so čute obiskovalcev Ipavčevega kulturnega centra razvajali Mladinski glasbeni orkester Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur pod dirigentsko taktirko Matjaža Vodiška ter plesalca Neli Čadej in Domen Romih. Večer, ki je z žarometi obdal največje bisere v občini na področju prostovoljstva, je tako minil v sproščeni in zabavni noti, hkrati pa je opozoril na to, kaj pomeni biti človek.

Nekaj utrinkov s podelitve si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.