Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski reševalci na uspešni motoristični preventivni akciji


V centru varne vožnje na Ljubečni je bila danes organizirana prireditev, namenjena večji varnosti motoristov. Poleg policistov Postaje prometne policije Celje so na prireditvi sodelovali še predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa, ZŠAM Celje, Poklicne gasilske enote Celje in Reševalne službe Šmarje pri Jelšah.

Po uvodnih besedah predstavnikov organizatorjev so sodelujoči, vsak s svojega področja, opozarjali motoriste na stvari, ki so najpomembnejše za varno vožnjo, predstavniki Poklicne gasilske enote Celje ter Reševalne službe Šmarje pri Jelšah pa so opozorili na primerna ravnanja v primeru prometnih nesreč.

motoristi_ljubecna_april_2018V prikazni vaji, kjer je bila v prometni nesreči hudo poškodovana motoristka, voznik povzročitelj pa je pobegnil s kraja dejanja, so policisti pobeglega voznika ustavili s pomočjo »stingerja«. Reševalci in gasilci pa so ob tej priložnosti prikazali in pokomentirali prve nujen ukrepe na kraju.

Sledila je vožnja na poligonu, kjer je policist prikazal več elementov vožnje kot na primer vožnjo v krogu, izogibanje oviram, ustavljanje v sili in več drugega.

Na veliko veselje organizatorjev so se mnogi udeleženci prireditve odzvali povabilu in se zapeljali po poligonu, kjer sta jim svetovala policista in predstavnica Javne agencije RS za varnost prometa.