Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjursko-slatinski derbi končala otroška reakcija sodnika (video) – NADALJEVANJE V PONEDELJEK


V tej sezoni so se košarkarske tekme v Šentjurju velikokrat odločale po pravi drami, npr. po podaljških, ali koših v zadnji sekunci, sinočnji regionalni košarkarski derbi med Šentjurjem in Rogaško pa je poskrbel za nov mejnik.

Slabši položaj Šentjurja na lestvici in sočasnost s praznikom lokalnega zavetnika na hruševske tribune ni pritegnila večjega števila domačinov, ki so uživali na prireditvah v Zgornjem trgu, na drugi strani pa se je tekme udeležila skoraj stotnija slatinskih ljubiteljev košarke, ki so želeli svojim košarkarjem pripomoči k zmagi in izboljšanju možnosti za uvrstitev v polfinale končnice.

Tekma se je začela z 0:15 za Rogaško, ki je odlično izkoriščala svoje mete, na drugi strani pa je žoga domačim uhajala iz rok. Prvi koš so gostitelji dosegli, ko se je prva četrtina že prevesila v drugo polovico, ob koncu prve četrtine pa so zaostanek nekoliko zmanjšali. Rogaška je v prvem polčasu vodila za največ 17 točk, vendar so Šentjurčani vendarle začeli igrati bolj konkretno in z nekaj zadetimi trojkami do konca 20. minute prišli na 30:38.

Po glavnem odmoru je slatinska zasedba znova vodila z dvomestno razliko, nakar so se gostitelji, predvsem po zaslugi Miloša Pešića, ki je v tretji četrtini 10 točkam iz prvega polčasa dodal še 13, približali na 51:58.

V prve pol ure je bilo kar nekaj spornih sodniških odločitev na obeh straneh, med drugim so sodniki dosodili korake med vodenjem žoge, kar sploh ni možno. V dvorani je vladalo hrupno vzdušje, ki so ga ustvarjali podporniki obeh ekip, po le 24 sekundah igre v zadnji četrtini pa je glavni sodnik Milan Španić, ki mu je domača navijaška skupina vzklikala “Bravo, Španić!”, zahteval, da zapustijo dvorano. To se v skoraj 20-minutni prekinitvi ni zgodilo, potem pa je oznanil, da je tekma končana.

Šentjurski klub čaka kar huda kazen s strani komisarja lige, v tem trenutku pa, kakor sam epilog tekme, ta še ni znana. Isti sodnik je bil glavni sodnik na srečanju Rogaška : Helios Suns, 30. 12. 2017, ko je po tekmi eden od slatinskih navijačev udaril sodnika, zaradi česar je bil slatinski klub kaznovan s 3.000 evri kazni.

Lestvica

M EKIPA Z/P TOČKE
1. Petrol Olimpija 8/2 18
2. Sixt Primorska 7/3 17
3. Krka 6/4 16
4. Helios Suns 5/5 15
5. Rogaška 5/4 14
6. Šenčur Gorenjska gradbena družba 4/6 14
7. Ilirija 2/8 12
8. Šentjur 2/7 11

V sredo, 25. aprila, bo Rogaška ob 17.15 začela domačo tekmo s Krko. Šentjurčani bodo istega dne ob 19.00 začeli gostujočo tekmo v Šenčurju, kamor je kot glavni sodnik delegiran ravno Milan Španić.

Dodano naknadno:

Komisar lige je v skladu z 48., 49. in 50. člena Tekkmovalnih propozicij 1. SKL sprejel naslednje
sklepe:
1. Tekma Šentjur: Rogaška se nadaljuje pri rezultatu 51: 58 in času 9 minut 36 sekund pred zaključkom četrte četrtine. Za nadaljevanje tekme se uporabi stanje v zapisniku tekme (osebne napake, time outi), ki ga na tekmo prinese tehnični komisar, nastopijo lahko igralci, ki so zapisani v zapisniku tekme.
2. Tekma Šentjur: Rogaška se nadaljuje v ponedeljek, 23. 4. 2018, ob 19 uri.
3. Na tekmi opravljajo naloge uradnih oseb tekme iste osebe, ki so opravljale naloge na prekinjeni tekmi, potne stroške uradnih oseb krije KK Šentjur.
4. Stroške prihoda gostujoče ekipe na tekmo krije KK Šentjur.
5. Nadaljevanje tekme se glede na razlog o prekinitvi odigra brez gledalcev.
6. Vse ostale sklepe v zveza z registracijo tekme bo komisar lige sprejel po zaključku tekme in prejetih dodatnih izjav klubov.

Na spletnem mestu KK Šentjur so v zvezi z omenjenimi dogodki objavili tudi pismo predsednika (klik!)

*foto: Zlatko Drovenik/KKŠ