Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurjevo 2018: sobotno dogajanje zaokroženo z Okroglimi muzikanti (foto, video)


Jurjeva sobota je bila pestra po mnogih mestih, kjer je znana naslednja legenda. Sveti Jurij, pravijo, je ubil zmaja ali kačo. Jurjevo je praznik, ki je v zgodovini napovedal prvo pašo živine, to naj bi bil čas, ko se simbolično odpre narava.

V Šentjurju so pripravili Šentjurjev sejem, na katerem so predstavili domače izdelke ter umetniške obrti, kulinarične dobrote, široko vinsko ponudbo…. Pred OŠ Franja Malgaja pa so v jutranjih urah krenili na Jurijev pohod.

Pestro je bilo tudi na balinarskem igrišču, kjer je potekalo tekmovanje v balinanju. Organizatorji so pripravili tudi lutkovno predstavo za najmlajše – Jurčkovanje.

Malo starejši pa so se preizkusili v Šentjurjevih igrah. Za glasbeni del programa je poskrbela revija narodno zabavnih ansamblov iz Šentjurja in Dobja. Predstavili so se Kozjanski lumpi, Vžig, Jug, Pik, ans. Simona Gajška, Lunca, Dori, Murni ter Okrogli muzikanti, ki so poskrbeli za dobro voljo do zgodnjih jutranjih ur. Del dogajanja si lahko ogledate tudi v videu in fotografijah.

Oglejte si še fotogalerijo:

Evelin Brodnik