Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 17. 4. 2018 (grozila mu je s kolom, s strehe trgovine metala steklovino, …)


policijska-postaja-smarjeVOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA TER POD VPLIVOM ALKOHOLA  

Dne 9. 4. 2018, je patrulja v kraju Sv. Štefan ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so mu policisti zasegli vozilo, zoper kršitelja pa so na pristojno sodišče izpisali obdolžilni predog.

BREZ VD TER ZASEG VOZILA

10. 4. 2018 v večernem času je patrulja v naselju Mestinje ustavila voznika osebnega avtomobila za katerega se je izkazalo, da vozi brez veljavnega izpita. Vozilo mu je bilo na kraju zaseženo, zoper njega pa smo na sodišče podali obdolžilni predlog.

15. 4. 2018 v popoldanskem času so policisti kontrolirali voznika tovornega vozila s priklopnikom za kar pa ni imel ustrezne kategorije. Zaradi navedenega mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa smo sodniku za prekrške posredovali obdolžilni predlog.

PROMETNA NEZGODA Z UDELEŽBO MOTORISTA

10. 4. 2018, so policisti v kraju Sodna vas obravnavali prometno nezgodo z udeležbo voznice osebnega vozila ter voznika kolesa z motorjem. Do PN je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice. V nesreči se je motorist lažje telesno poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

VEDEL SE NEDOSTOJNO IN NOČ PRESPAL NA PP

14. 4. 2018 ob 1.40 uri se je na PP zglasil občan, ki je bil močno pod vplivom alkohola. Pri tem se je vedel nedostojno in nesramno, zaradi česar so mu policisti izpisali plačilni nalog ter ga napotili domov na nočni počitek. Na poti domov si je občan na glas pel, prav tako je zraven vpil, kar je motilo občane pri nočnem počitku. Zaradi navedenega so policisti zoper kršitelja odredili pridržanje do streznitve ter ga pospremili prenočiti v pridržalne prostore PP Šmarje pri Jelšah. Za petje in vpitje si je prislužil še en plačilni nalog.

NAGNALA GA JE IZ HIŠE

14. 4. 2018 v večernem času smo bili s strani občana obveščeni, da ga je iz hiše nagnala bivša partnerka, ki mu sedaj grozi z lesenim kolom. Zaradi navedenega je prestrašen. Na kraju je posredovala policija, ki je kršiteljici izdala plačilni nalog.

METALA STEKLOVINO NA VOZIŠČE

14. 4. 2018 v večernem času smo bili obveščeni, da sta dva mladostnika na strehi trgovine Spar v Šmarju. Slednja sta na vozišče metala steklovino ter ogrožala udeležence v cestnem prometu. Zoper mladoletnika bo na pristojno ODT v Celju podana kazenska ovadba.

Roman GRABROVEC, mag., KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

sentrock-2018-polsi-klik