Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 10. 4. 2018 (prijet storilec, zasegi, …)


2. 4. 2018 – VLOM NA OBMOČJU KOZJANSKEGA – PRIJET STORILEC

Obveščeni smo bili o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Kozjanskega, kjer so s kraja pobegnile tri osebe. V zvezi naznanila so na kraj odšli policisti PP Š/J, ki so opravili ogled kraja dejanja in zbrali potrebna obvestila. Naknadno je bila enemu izmed storilcev odvzeta prostost, policisti zbirajo obvestila in dokaze za izsleditev še preostalih sostorilcev. O vseh ugotovitvah bo s kazensko ovadbo obveščeno pristojno tožilstvo.

3. 4. 2018 – TATVINA KARDANOV IN DRUGIH KMETIJSKIH DELOV – ZASEŽENI PREDMETI

Obveščeni smo bili o tatvini avtomobilskega priklopnika, kardanih in drugih kmetijskih delih na obrobju naselja Šmarje pri Jelšah. Policisti so v zvezi naznanila odšli na kraj, opravili ogled le tega in zbrali temeljita obvestila. Na podlagi zbranih obvestil so pridobili odredbo za hišno preiskavo in pri dveh osumljencih zasegli vse predmete, ki so izvirali iz kaznivega dejanja. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta storilca lahki priklopnik odtujila z namenom prevoza odtujenih predmetov na skrite lokacije. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.

DVE PROMETNI NEZGODI Z MATERIALNO ŠKODO

V navedenem obdobju so policisti PP Š/J obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. Kot vzrok prve nesreče je bila prekratka varnostna razdalja, druge pa izsiljevanje prednosti enega izmed udeležencev prometne nesreče. Obema povzročiteljema je bil  na kraju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdan plačilni nalog.

4. 4. 2018 – PONAREJEN 200 EUR BANKOVEC

S strani ene izmed bank na območju PP Š/J smo bili obveščeni, da se je med pregledom prejete gotovine pojavil sum o ponarejenem bankovcu za 200 EUR. Policisti so sporni bankovec zasegli in ga posredovali v nadaljnji pregled. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

V navedenem obdobju so bili policisti obveščeni o dveh kaznivih dejanjih poškodovanje tuje stvari. V enem primeru policisti zbirajo obvestila o storilcu, medtem ko je v enem primeru oškodovanec umaknil svoj predlog za pregon kaznivega dejanja.

6. 4. 2018 – ZASEG VOZILA

Policisti so v naselju Šmarje pri Jelšah med kontrolo v cestnem prometu ustavil voznika vozila s priklopljenim priklopnim vozilom. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da slednji vozi vozilo s priklopnikom z neustrezno kategorijo. Kršitelju je bil avtomobil zasežen, zaradi kršitve se bo moral zagovarjati pred sodnikom za prekrške.
Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje