Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kašča Šmarje ob prvi obletnici prenove pripravila prvi hišni sejem lokalnih in domačih dobrot (foto)


Leto dni je minilo od celovite prenove Kašče Šmarje, prvo obletnico pa so proslavili skupaj z lokalnimi ponudniki, ki so predstavili svoje domače izdelke. Na prvem hišnem sejmu so se predstavili z izdelki, ki so kupcem že dobro leto na voljo v trgovin Kmetijske zadruge Šmarje.

Na sejmu se je imelo možnost predstaviti 17 ponudnikov lokalnih in domačih izdelkov, ki so kupcem skozi vse leto na voljo na trgovinskih policah. Svojo ponudbo pa so predstavili tudi tisti, ki so neposredno povezani s Kaščo – mesnica Moj mesar Jože, vinska klet šmarske zadruge Hiša vin Emino in Restavracija Zadružnik. ki prav tako deluje v okviru zadruge, je iz lokalnih izdelkov iz Kašče pripravila okusne jedi.

dsc_6446

Hišni sejem je seveda odlična priložnost, da se kupcem neposredno predstavijo kmetje in proizvajalci, ki jih sicer poznajo le preko izdelkov. Pestra izbira in kvalitetna ponudba pa sta “krivi”, da občasno povpraševanje presega ponudbo in celo zmožnosti proizvajalcev.

Kupci imajo v Kašči Šmarje na voljo lokalno sadje in zelenjava, mleko, ki si ga natočijo sam, sveže mlečne izdelke, testenine, kruh, pecivo, jajca, sokove, med, vina, mesne izdelke, sveže izključno slovensko svinjsko meso in govedino rejcev, olja, kise, vložnine, izdelke domače obrti in vino iz Hiše vin Emino, ki si ga natočijo kar v trgovini.

Zadruga ima sicer še štiri trgovine Kašča, in sicer v Pristavi, Zibiki, Lesičnem in na Bučah.

dsc_6495

Dogodka sta se udeležila tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na prvem hišnem sejmu Kašče Šmarje.