Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Adi Smolar navdušil v Podčetrtku (video)


adi3Adi Smolar, slovenski kantavtor in pesnik, ki se je rodil leta 1959 v Slovenj Gradcu v glasbeni družini, je pretekli teden gostoval v Olimju.

V mladosti je igral klarinet in harmoniko in bil član pevskih zborov. Z osemnajstimi leti je pričel igrati tudi na kitaro. Leta 1981 je imel prvi javni koncert v Cerknici, v 90. letih 20. stoletja pa je postal znan širši slovenski glasbeni sceni. Znan je predvsem kot kantavtor in pisec besedil za različne glasbene skupine. Nekaj časa so bili njegova spremljevalna skupina Leteči potepuhi. Leta 1989 je izdal tudi pesniško zbirko z naslovom Naš svet se pa vrti, leta 1996 je izdal kratko mladinsko prozo z naslovom Pujsa in Andrej Migec, sicer pa je v reviji Firbec objavljal otroško prozo Zgode in prigode Tečka Sitnobe.

Tokrat pa se je predstavil v Romarskem domu v Olimju, kjer je na pobudo Društva upokojencev Podčetrtek pričaral večer prepleten s pesmimi in pozitivnimi mislimi.

adi2

Med drugim se je gost večera Adi Smolar dotaknil vrednot, ki v življenju resnično nekaj pomenijo, izpostavil je pomen in interpretiranje besedne zveze “biti srečen”, saj smo si ljudje različni in srečo, ljubezen in ostale vrednote različno interpretiramo. Kot pa je izpostavil Smolar je najpomembnejše, da smo srečni in da delamo stvari, ki so nam všeč ter da se trudimo, da s svojimi dejanji ne delamo slabo drugim.

Nekaj utrinkov literarno glasbenega večera si lahko ogledate v videu.

K. C.