15. obletnica samostojne knjižnice v Rogaški Slatini, z gostom Tilnom Artačem (foto)

25. 4. 2018 1:04

Knjižnica Rogaška Slatina v letošnjem letu obeležuje 15 let samostojne knjižnice. Tako pohvalna obletnica seveda ne more brez dogodku primernega slavja, tako da je knjižnica svoj rojstni dan tudi uradno praznovala v petek zvečer v Aninem dvoru.

Direktorica knjižnice, mag. Nataša Koražija, je z zbranimi v dvorani Aninega dvora delila svoje misli ob posebnem dogodku.
Direktorica knjižnice, mag. Nataša Koražija, je z zbranimi v dvorani Aninega dvora delila svoje misli ob posebnem dogodku.

Ob svetovnem dnevu knjige je tako potekala obeležitev 15. obletnice samostojne knjižnice, ki jo je pospremil tudi zaključek 11. sezone bralne značke za odrasle Branje brez meja / Čitanje bez granica. Ob tej priložnosti je knjižnica prepoznala in nagradila najbolj vestne bralce minule sezone.

Knjižnica Rogaška Slatina je poskrbela tudi za prav posebnega gosta, saj je gostila vsestranskega umetnika, imitatorja, glasbenika, pevca in komika Tilna Artača. Ta je najprej razkril nekaj hudomušnih anekdot o svojem življenju, poskrbel pa je tudi za pravi kulturno-zabavno program.

Skozi njega so občinstvo v Aninem dvoru namreč nagovorili Angelca Likovič, Miro Cerar, Dimitrij Rupel, Svetlana Makarovič, Pero Lovšin, Zoran Predin in številni drugi. Artač pa je na oder povabil tudi svojo ljubico violončelo in obiskovalce razvajal s klasično glasbo.

Tilen Artač je navdušil kot vsestranski umetnik.
Tilen Artač je navdušil kot vsestranski umetnik.

Za konec pa je sledilo tudi neuradno druženje, v katerem so lahko obiskovalci Aninega dvora uživali tudi ob izvirni rojstnodnevni torti in toplih besedah. Slavje je tako minili v znamenju smeha, zabave in hkrati pomembnosti prebiranja knjig, ki se vtisnejo v srce vsakega posameznika.

Nekaj utrinkov s petkovega dogodka si lahko ogledate  v spodnji fotogaleriji

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
213 queries in 2,674 seconds.