Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključena 11. sezona veteranske košarke


S tekmami 10. kola se je zaključila že 11. sezona Veteranske lige v košarki »Kemoplast« Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje.

Predstavniki najboljših treh ekip s predsednikom ŠZ Kozje
Predstavniki najboljših treh ekip s predsednikom ŠZ Kozje

Tudi v zadnjem krogu smo videli le dve tekmi, saj se ekipa ŠD Šmarje ponovno ni uspela zbrati v zadostnem številu, zato je ekipa Planine prišla do zmage brez boja.

V lokalnem obračunu dveh ekip iz Občine Kozje je ekipa Dren Lesično potrebovala zmago za osvojitev drugega mesta. To ji je tudi uspelo. Kozjani, ki so po hitri poškodbi enega igralca ponovno ostali le pri petih igralcih, so se do polčasa še upirali, v nadaljevanju pa so igralci Drena pobegnili in že tretjo leto zapored osvojili naslov podprvaka.

Da bo naslov prvaka četrtič osvojila ekipa iz Podčetrtka je bilo jasno že pred zadnjo tekmo v kateri pa so se morali za zmago zelo potruditi, saj so nasprotniki iz Šentjurja vodili še do nekaj minut pred koncem tekme.

Tretje mesto so osvojili lanski prvaki s Planine.

Predstavnik pokrovitelja tekmovanja in najboljši strelec lige
Predstavnik pokrovitelja tekmovanja in najboljši strelec lige

Tudi naslov najboljšega strelca je šel v Podčetrtek. Zanesljivo ga je osvojil Boštjan Trupaj z 246 doseženimi točkami in je kot prvi v zgodovini lige presegel 200 točk v sezoni. To seveda ne preseneča, če vemo, da je še v lanski sezoni nastopal v 1. slovenski članski ligi. Še najbolj se mu je približal Jože Zajc iz ekipe ŠD Kozje, ki je dosegel 196 točk, 158 pa jih je na tretjem mestu dosegel Boštjanov soigralec Sebastjan Ivačič.

Zadnjemu kolu je sledilo tradicionalno druženje v Motelu Ribnik Kozje, kjer sta pokale najboljšim ekipam in najboljšemu strelcu podelila predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek ter predstavnik pokrovitelja lige, Dejan Lapornik iz podjetja Kemoplast Šentjur. (R.G.)

Rezultati 10. kola – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko –16. in 23. 3.2018  v Lesičnem

DREN LESIČNO : ŠD KOZJE MOTEL RIBNIK 78:54

(Lipnik 23, Rebernik 18 /Hartl 17, Zajc 13)

PLANINA : ŠD ŠMARJE  20:0 b.b.

Ekipa ŠD Šmarje se ni zbrala v zadostnem številu

KK PODČETRTEK : VETERANI ZELENE DOLINE 71:66

(Trupaj 32, Ceraj 18 / Plošnik 20, Košak K. 14)

 

KONČNA LESTVICa VLK »KEMOPLAST« Kozjansko – SEZONA 2017/18

KK PODČETRTEK 19
DREN LESIČNO 17
PLANINA 17
VETERANI ZELENE DOLINE 13
ŠD ŠMARJE 10
ŠD KOZJE MOTEL RIBNIK 10

komedija-brade-klik1