Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtani uspešno začeli kvalifikacije za prvo ligo


Košarkarji Term Olimia so začeli s kvalifikacijami za uvrstitev v prvo ligo, v katerih sodelujejo prve štiri ekipe iz druge lige in zadnji dve iz prve.

Na začetku so se termalci pomerili z zasedbo iz Škofje Loke, ki jih je na začetku sezone kot edina v 2. SKL sploh edina premagala.

Zelo mlada gostujoča ekipa, kjer je bil ob 36-letnem kapetanu Vjekoslavu Petroviću drugi najstarejši igralec star šele 22 let, je v prvi četrtini domači povzročala precej preglavic in po 10 minutah vodila za točko.

V drugi četrini so se stvari začele odvijati po željah domačih, ki so na glavni odmor šli s prednostjo 8 točk. Še bolj odločno so termalci zaigrali v tretji četrtini, ko so gostom prvi koš iz igre dovolili v 7. minuti nadaljevanja, vmes pa je domača prednost narasla na 26 točk. Po nekaj popuščanja so Podčetrtani v 32. minuti vodili za 30 točk, kar je bila najvišja razlika srečanja. Sledila je gostujoča serija 12 točk, tako da je bil Tihomir Tabak v 34. minuti primoran zahtevati minuto odmora. Domači so se znova nekoliko oddaljili, ko pa so vsi čakali le še na konec so Gorenjci uspeli ublažiti poraz.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : LTH CASTINGS 92:80 (19:20, 24:15, 28:12, 21:33)
Strnad 22, Cerkovnik, Štruc in Radanovič po 15, Karavdić 14 (10 skokov), …

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka: “Prva tekma je vedno težka. Prisotna je bila nervoza, kar se je poznalo v prvi četrtini. Nato smo se sprostili, prevzeli kontrolo nad igo in po pričakovanjih prišli do dveh točk. Čestitam mojim košarkarjem za zmago. ”

Jaka Hladnik, trener LTH Castings: “Čestitke Podčetrtanom za povsem zasluženo zmago. Nas še vedno mučijo poškodbe, a to ne sme biti izgovor za prevelik padec v tretji četrtini, ki nas je stala boljšega rezultata. Čeprav smo zbrali kar 41 skokov, bo potrebno v naši igri še marsikaj popraviti, predvsem v obrambi.”

Naslednjo soboto Podčetrtani gostujejo v Celju. V ligi za prvaka Rogaška nocoj gosti Šenčurjane, Šentjurčani pa igrajo v Domžalah.