Na najpomembnejši turistični borzi v Berlinu tudi predstavniki z območja KiO

8. 3. 2018 8:30

Te dni v Berlinu poteka največji in najpomembnejši turistični sejem na svetu. Na njem se, kot vasko leto, predstavlja tudi veliko slovenskih ponudnikov in destinacij.

Na ITB Berlin bodo letos območje Kozjanskega in Obsotelja predstavljali trije ponudniki in dve destinaciji.

Ta teden v glavnem nemškem mestu Berlin poteka najpomembnejša turistična borza na svetu, ki jo vsako leto obišče več kot 100 tisoč ljudi, tako poslovnih udeležencev, kot obiskovalcev. Na njej bo letos svoje produkte in storitve predstavilo 10 tisoč razstavljavcev iz 180. držav, med katerimi bo tudi Slovenija.

Slovenijo bo zastopalo 30 razstavljavcev, od teh pa jih je veliko tudi z našega območja. S Celjskega se bodo predstavili Dežela CeljskaHotel Aleksander Rogaška Slatina, Terme Olimia, Golte, Rimske terme, zreški Unitur, Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje GIZ ter kot destinaciji Podčetrtek in Rogaška Slatina. V sklopu združenja zgodovinskih mest Slovenije pa se predstavlja tudi Šentjur, ki je nedavno dobil status zgodovinskega mesta.

Slovenski razstavljavci bodo dali poudarek na kulturni turizem, promocija pa je usmerjena predvsem na nagovarjanje premožnejših gostov. Ob tem gre poudariti tudi, da nemški državljani predstavljajo zelo pomembno skupino med tujimi turisti, ki obiščejo Slovenijo.

lunoze-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X