Moški pevski zbor Kozje poje že 40 let (foto, video)

16. 3. 2018 9:28

Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje je s svojim delovanjem pričel leta 1978, vse do danes pa je dirigentsko palico zamenjalo kar nekaj zborovodij, prav tako pa so se v teh štiridesetih letih menjevali predsedniki in pevci. Zbor je sprva vodil Franci Černelč, nato Karli Jagrič, Andrej Kelemina, Metoda Denžič, sedaj pa pred pevci stoji Matevž Pušnik.

Člani Moškega pevskega zbora z zborovodjem Matevžem Pušnikom so v nedeljo ob štirideseti obletnici v Večnamenskem centru Kozje pripravili koncert, ki so se ga udeležili številni visoki gostje, ki so pevcem izrekli čestitke, prav tako pa so se koncertu odzvali številni zvesti poslušalci, ki so dvorano napolnili in s tem dali potrditev pevcem, da delajo dobro ter da se njihove glasove ter pesmi rado sliši.

koncert-kozje2

Pevci pa ob jubileju na odru niso bili sami, ampak so jih pri pripravi programa pomagali učenci OŠ Kozje in OŠ Lesično, člani ansambla Sekstakord, katerega član in harmonikar je sedanji zborovodja Kozjanskega pevskega zbora Matevž Pušnik, skozi celoten program pa je misli v povezovalni tekst strnila Polonca Jazbinšek.

Ker pa je bila koncertna nedelja praznično obarvana, so bila članom za večletno aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske kulture s strani direktorja JSKD OI Šmarje pri Jelšah Davida Stupice podeljena Gallusova priznanja, podpornikom so se zahvalili tudi slavljenci, prav tako pa so slavljenem čestitali številni gostje s prijateljskih pevskih zborov.

koncert-kozje3

Nekaj utrinkov koncerta si oglejte v videu, prav tako pa prisluhnite besedam predsednika Jožefa Pirša, županji Milenci Krajnc ter direktorju Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti mag. Marku Repniku.

Še fotogalerija:

K. C.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X