Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti v Velenju najprej uspešno na tekmi, potem pa še na reprezentančnem izboru


V soboto je bil v Velenju 2. mednarodni odprti turnir Rudar 2018. Na njem se je zbralo 258 tekmovalcev iz 45 klubov iz 7 držav.

Karate klub Kozjansko in Obsotelje je zastopala kar 11-članska zasedba, ki je opravila 16 nastopov. To so bili: Ana in Lea Bele, Benjamin Herman, Vinko Juraja, Tai Kunst, Žan Luka Lesnika, Filip Lotrič, Tilen Prah, Luka Bele, Leon Sodin in Grega Zbil.

Počasi se približujemo zelo pomembni 1. pokalni tekmi Slovenije, zato stopnjujemo formo in delamo popravke pri tehnikah kat, kot športnih borb. Na tej tekmi smo z odličnimi nastopi nastopajočih posameznikov s klubom osvojili odlično skupno 3. mesto.

V katah smo dosegli naslednje uvrstitve: prva mesta so osvojili Vinko Juraja v dveh kategorijah, Filip Lotrič in Luka Bele. Druga mesta so osvojili: Grega Zbil, Ana Bele in Tilen Prah. Tretjo mesto pa je osvojila Lea Bele.

Z odličnim  tekmovalnim ritmom smo nadaljevali tudi v športnih borbah, kjer si je prvo mesto priboril Luka Bele, tretja mesta pa: Leon Sodin, Tai Kunst, Benjamin Herman, Žan Luka Lesnika in Lea Bele. Nekateri borbaši, ki si počasi nabirajo tekmovalne izkušnje, kažejo zelo lep napredek v vseh aspektih športne borbe. S pravim prizadevnim, željnim delom tudi rezultati ne bodo izostali. Za uspešno vodenje ekipe, dober športni duh in motivacijo je skrbel Dani Lotrič.

Dan kasneje se je Vinku Juraja udeležil tekme v Zagrebu – Bushido karate. V svoji paradni kategoriji in prav tako v kategoriji višje je premagal vse svoje nasprotnike in se zavihtel na najvišje mesto.

§

dav

V nedeljo so bile v Velenju potekale še ene od niza priprav, ki pa so bile za KKKO zelo težko pričakovane. Na koncu so namreč podelili slovenske grbe le tistim otrokom, ki so si s svojim delom in dobrimi rezultati priborili potovanje na balkansko prvenstvo.

Sedaj je znano, da iz KKKO tja potujejo trije otroci – prav vsi, ki so bili poklicani v širši izbor. Tekmovanje bo konec aprila v srbskem glavnem mestu. Potniki so: Filip Lotrič ki bo nastopil v katah, Grega Zbil, ki bo nastopal v katah in Luka Bele, ki bo eden izmed redkih reprezentantov, ki bo nastopil v obeh disciplinah – tako v katah kot športnih borbah.

To tekmovanje velja  za najvišji uradni rang tekmovanja pod organizacijo Balkanske karate zveze,  ki je članica Evropske karate federacije. Z izjemno prizadevnim delom skozi klubski kot tudi reprezentančni trenažni proces, ter seveda dobrimi rezultati tekmovanj, so si tako po izboru reprezentančni trenerjev prislužili nastop na takšnem tekmovanju. Vsem trem še enkrat čestitke za izbor in seveda dobro, kvalitetno in trdo delo  v klubu. Še en dokaz, da smo klub z bogato tradicijo, znanjem in kvaliteto, saj vsako leto zgeneriramo zavidljivo število uspešnih športnikov najvišjega ranga, ki lahko z veliko častjo nosijo tako klubski kot tudi nacionalni grb.

Miha Romih, glavni trener

komedija-brade-klik1