Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilna akcija Šmarje pri Jelšah 2018: kdo, kje


Ta konec tedna bo na območju Šmarja pri Jelšah potekala čistilna akcija. Akcija bo potekala na osmih lokacijah. Na Sv. Štefanu bo čistilna akcija potekala v enem izmed naslednjih vikendov.

Preverite vse informacije, ki jih potrebujete, če se želite udeležiti akcije za naše okolje.

V soboto, 24. marca, bo na območju občine potekala čistilna akcija Šmarje pri Jelšah 2018. Vlogo koordinatorjev z društvi in občani so prevzele krajevne skupnosti – več o tem TUKAJ. Predstavniki v teh dneh še prevzemajo rokavice in vrečke za smeti, ki jih je, kot v preteklih letih, zagotovila Občina Šmarje pri Jelšah. Objavljamo informacije, ki so jih prejeli do danes.

Šmarje pri Jelšah

Člani Turističnega društva Šmarje pri Jelšah bodo že v petek popoldan očistili območje ob glavni regionalni cesti proti Prelogam, Pijovcem.

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah bodo očistili območje od policijske postaje v Šmarju pri Jelšah, do Rimske ceste, območje Korpul, Gaja do Belega, ob kolesarski stezi proti Šmarju pri Jelšah in po Obrtniški ulici.

Organizirano se letošnji čistilni akciji pridružujejo zaposleni v javnem zavodu Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, ki bodo očistili okolico zdravstvenega doma v občinskem središču.

Iz krajevne skupnosti so sporočili, da so za soboto zagotovili pomoč s prevozi in tehniko. Janko Orač bo na osnovi sporočila na mobilno številko 041 588 177 o zbranih odpadkih, ki jih je treba odpeljati na zbirni center, poskrbel za odvoz. Če bo potrebno, bo priskočil na pomoč z rovokopačem.

Za odvoz odpadkov v soboto lahko pokličete tudi Eriha Straška na številko 041 602 411.

Kristan Vrh

Zbor udeležencev bo pri gasilsko-kulturnem domu na Kristan Vrhu. Odpadke bodo pobirali ob vseh krajevnih cestah na območju krajevne skupnosti in ob glavni cesti Mestinje–Pristava. Krajevna skupnost bo poskrbela za odvoz zbranih odpadkov do zbirnega centra v Šmarju pri Jelšah.

Sodelujejo: krajevna skupnost, prostovoljno gasilsko društvo, športno društvo.

Tinsko

Udeleženci se bodo zbrali na avtobusni postaji. Očistili bodo območje krajevne skupnosti, predvsem ob cestah, območje igrišča in ob cerkvah.

Sodelujeta: krajevna skupnost in športno društvo.

Šentvid pri Grobelnem

Udeleženci se bodo zbrali pri gasilsko-kulturnem domu. Krajevna skupnost bo poskrbela za malico za vse udeležence, prostovoljno gasilsko društvo bo poskrbelo za prevoz zbranih odpadkov.

Sodelujeta: krajevna skupnost, prostovoljno gasilsko društvo.

Dol–Spodnje Mestinje

Udeleženci bodo pobirali odpadke ob cesti v Dolu in skozi Spodnje Mestinje, ob potoku Mestinjščica, kolesarski stezi in ob železnici.

Sladka Gora

Udeleženci čistilne akcije bodo smeti pobrali ob vseh cestah po krajevni skupnosti.

Mestinje

Udeleženci bodo pobirali odpadke ob cesti proti podružnični šoli, ob cesti in potoku proti Lembergu, ob cesti skozi Mestinje proti Zorinu, ob cesti proti Pijovcem, ob cesti skozi Stranje, ob kolesarski stezi Stranje–Belo in Stranje–Pristava pri Mestinju.

Lemberg
Udeleženci se bodo zbrali pri stari šoli v Lembergu. Odpadke bodo pobirali ob cestah Lemberg–Pečica, Lemberg–Mestinje in Lemberg–Beli potok.

Sv. Štefan

Čistilno akcijo bodo po dogovoru krajevne skupnosti z društvi izvedli prvo soboto v aprilu, tj. 7. aprila.

vir: Občina Šmarje pri Jelšah

koncert-nova-schola-labacensis-klik