Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vas Prapretno pri Planini dva dni odrezana od sveta (foto)


Letošnjo zimo si bodo prebivalci vasi Prapretno pri Planini (občina Šentjur) še posebej zapomnili, saj so bili zaradi snežnega zameta dva dni odrezani od sveta. Njihovi očitki letijo na neukrepanje pristojnih služb in odgovornih oseb v občini, oziroma krajevni skupnosti, kateri pripadajo.

Danes zjutraj so se pristojne službe po cesti vendarle uspele prebiti do vasi ter poskrbele za njeno prevoznost. Fotografije zasnežene ceste si oglejte v galeriji spodaj.

Sneg in mraz v zadnjih dneh povzročata obilo težav tudi na našem območju. Vas Prapretno pri Planini, ki je del občine Šentjur, je bila dva dni odrezana od sveta. Zaradi zasnežene ceste je bil namreč dostop v oziroma iz vasi z avtomobilom v začetku delovnega tedna praktično nemogoč.

Na težavo je opozorila krajanka vasi Mojca Sehur. Kot je zapisala na Facebook strani Krajevne Skupnosti Planina, so se vaščani skušali že v ponedeljek prebiti skozi debelo snežno odejo na cesti, vendar jim to ni uspelo. Kot piše, so prebivalci Praprotna  zato večkrat kontaktirali KS Planina in VOC Šentjur ter prosili, naj jim vendarle pomagajo, vendar pomoč ni prišla tako hitro, kot so jo krajani pričakovali.

“Če ne veste, naj vam povem da so v naši vasi starejše in bolne osebe, mlajši otroci in dojenčki, prav tako šoloobvezni otroci in ljudje ki hodimo v službo,” je na spletu, ki je omogočil stik vasi s svetom, zapisala Sehurjeva ter dodala,  da očitno za zamejske Slovence ni nikomur mar, “pa vendar tudi mi živimo v občini Šentjur”.

Odrešitev za vaščane je prišla danes zjutraj, saj so okoli 10. ure krajevne zimske enote začele z odstranjevanjem debele plasti snega ter vaščanom ponovno omogočile teritorialni stik s svetom. Situacija na terenu bi naj bila izjemno zahtevna in je po neformalnih informacijah zahtevala vozila z večjo močjo in specializirano opremo. Na terenskem ogledu razmer je tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci, katerega stališče na Kozjansko.info pričakujemo v kratkem.

Za pojasnila o situaciji v vasi Praprotno pri Planini smo se obrnili na Občino Šentjur in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

V anketi na Kozjansko.info vas sprašujemo o zadovoljstu z delom zimske službe v vašem kraju/občini:

[yop_poll id=”26″]

foto: Mojca Sehur

polovicka_celje_klik