Torkova pustna rajanja v Rogatcu, Rogaški in Podčetrtku (foto, video)

14. 2. 2018 1:19

“Juhuhu, pust je tu!” je bilo mogoče slišati na območju Kozjanskega in Obsotelja, kjer so maske vseh starosti skušale pregnati zimo in preprečiti ponovne snežne pošiljke. Naša ekipa se je odpravila v Rogatec, Rogaško Slatino in Podčetrtek ter preverila kakšno je bilo njihovo rajanje. Ali jim je uspelo pregnati zimo? Preberite v spodnjem prispevku!

Pustno rajanje v grajski pristavi v Rogatcu

Otroci iz vrtca Rogatec so v grajski pristavi pripravili čisto pravo rajanje. Mini živalski vrt je skupaj z Božičkovimi pomočniki zaplesal ob skladbah, ki lahko, kot so povedali otroci, če si dovolj želimo, v deželo zares prinesejo pomlad. Najpogumnejše maske so se na koncu potegovale tudi za nagrade – kaj so morali storiti, da so jih prislužili pa poglejte v spodnjem videoposnetku.

V Rogaški Slatini tradicionalna pustna povorka

Snegu pa se niso dale odgnati tudi maškare v Rogaški Slatini, ki so navkljub muhastim vremenskim razmeram odločno zakorakale po Promenadi in Zdraviliškem parku ter se mimoidočim prikazale v najizvirnejših kostumih. Učenci in učitelji I. ter II. OŠ Rogaška Slatina, ki so sodelovali v povorki, so se predstavili množici, nekaj skupinskih razrednih mask pa so tudi nagradili.

54_pustovanje

Del povorke smo ujeli v objektiv, oglejte si jo v posnetku:

V Podčetrtku čarali s Sam Sebastianom

Maske – majhne in tiste malo večje pa so pust šaljivih ust v Podčetrtku preživljale na čaroben način. S čarodejem Sam Sebastianom so pričarale marsikaj. Le kdo ve, morda jim je uspelo odgnati tudi zimo.

68_pustovanje

Ujemite utrinke pustovanja v Podčetrtku:

Fotogalerija:

Tina Fajs

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X