Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnik leta 2017: Šentjur kali veliko perspektivnih športnikov, slavil Taekwon-do klub Ahac


V sredo je v Ipavčevem kulturnem centru potekala prireditev Športnik leta, ki vsako leto prepozna najbolj nadarjene in obetavne športniki v občini Šentjur. Dogodek organizirata Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur, ki se vsako leto trudita prepoznati potencial in trud za športnimi dosežki občanov. 

Občina Šentjur podpira rekreacijo in razvoj športa
Dejan Zavec je postregel s številnimi motivacijskimi besedami.
Dejan Zavec je postregel s številnimi motivacijskimi besedami.

Kot slavnostni govornik je obiskovalce Ipavčevega kulturnega centra najprej pozdravil neverjetni Dejan Zavec. Prisotne športnike je razveselil s pridobljenimi in srčnimi izkušnjami, hkrati pa je izrazil tudi zadovoljstvo ob vseh športnih prizadevanjih šentjurske občine. Njegov nagovor si lahko v celoti ogledate v spodnjem videoposnetku.

Tudi mag. Marko Diaci je izkazal počaščenost ob Zavčevi prisotnosti na prireditvi Športnik leta, saj gre po njegovih besedah za človek, ki se je s svojim delom dokazala. Zavec je v svojem življenju na področju športa veliko dosegel v svojem življenju je na področju športa dosegel ogromno in je marsikomu lahko v svetel zgled. Ob tej priložnosti je čestital tudi prisotnim športnikom in jim zaželel, da bodo še vnaprej vztrajali. Ob tem jih bo podpirala tudi občina, ki je zelo športno usmerjena. Na to je opozoril tudi Diaci: “V občini Šentjur se maksimalno trudimo, da maksimalno podpiramo prizadevanja vseh občank in občanov, da jim omogočamo poguje za delo, da sofinanciramo marsikatero športno društvo oziroma vse, ki se prijavijo na javni razpis. V to vlagamo kar velika sredstva, hkrati pa seveda skrbimo za športno infrastrukturo.”

Prizadevanja občine dokazujejo tudi neverjetni športni talenti, ki se kalijo na Šentjurskem. Med njimi so tudi dekleta iz plesne skupine Fierce, sicer tudi prejemnice nagrade za perspektivne športnice, ki so popestrile kulturni program. K temu pa je v veliki meri pripomogel tudi Big Band Šentjur, ki je s svojimi nepogrešljivimi glasbenimi premori popestril prireditev Športnik leta 2017.

Big band Šentjur
Big band Šentjur
Največ priznanj v roke Taekwan-do kluba Ahac

Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur sta v prvi vrsti prepoznali najbolj perspektivne športnike, ki so najprej prejeli nagrade. Ob tem je brezkompromisno slavil Taekwon-do klub Ahac, z veliko mladimi športnimi upi pa se lahko pohvali tudi AK Asfalt Kovač Šentjur. Nagrade sta prejela še Nejc Amon (Šahovsko društvo Šentjur) in plesna skupina Fierce plesnega društva TBA.

Športnik leta 2017 je žaromete postavil tudi na Henrika Planka (Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur), ki je bil prepoznan kot športnik invalid, pohodnike PD Slivnica pri Celju za odmeven projekt športnega društva in  Reb bull 400 Planica za rekreativni športni dosežek. Na predlog komisije pa je priznanje za zaslužnega športnega delavca prejel Gregor Zdolšek, maser zlate košarkarske reprezentance Slovenije.

Športnik leta 2017 je postal Denis Drapić; nagrado je zanj prevzel njegov oče.
Športnik leta 2017 je postal Denis Drapić; nagrado je zanj prevzel njegov oče.

Med ekipami leta se je na 3. mesto zavihtela ekipa U18 Teniškega kluba Šentjur, ki ji je sledila članska ekipa Košarkarskega kluba Šentjur. Ekipa leta 2017 pa je postala AK Asfalt Kovač Šentjur starejši mladinci.

Dejan Zavec in mag. Marko Diaci sta za konec podelila še najbolj prestižna priznanja. Najprej so prepoznali športnice leta, pri čemer je 3. mesto pripadlo Klari Hrovatič (Ženski rokometni klub Z dežele Celje), nato pa je priznanje prejela Mojca Centrih (AK Asfalt Kovač Šentjur). Športnica leta 2017 je postala Petra Gobec (Taekwon-do klub Ahac).

Med najboljše tri za naziv Športnik leta pa se je najprej povzpel Ambrož Amon (AK Asfalt Kovač Šentjur), ki mu je sledil Gregor Krajnc (Kolesarsko društvo Calcit Kamnik). Športnik leta 2017 pa je zasluženo postal Denis Drapić (Taekwon-do klub Ahac), ki se je okitil že z več medaljami in bil kar dvakrat razglašen za najboljšega tekmovalca na mednarodnih tekmovanjih.

Ne spreglejte tudi fotogalerije s prireditve, kjer si lahko ogledate vse prejemnike nagrad.