Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 13. 2. do 21. 2. (kraja nafte, prepoved približevanja, vlom,…)


Nekateri dogodki, ki so jih policisti na območju PP Šentjur obravnavali od 13. 2. 2018 do 21. 2. 2018.

Neznanec je v noči na 13. 2. 2018, na počivališču Zima, na avtocesti A1, iz tovornega avtomobila odtujil okoli 250 litrov nafte. Oškodovani šofer je v kritičnem času spal v vozilu in dogajanja ni opazil. V isti noči je neznanec vlomil v priročno skladišče za plinske jeklenke in odtujil 7 polnih jeklenk. Lastnika je oškodoval za okoli 300 €.

Policisti iz Šentjurja so bili 15. 2. 2018 obveščeni o vlomu v delavnico v starejšem objektu na Dobju pri Lesičnem. Neznanec je vlomil v objekt, vendar ni ničesar odtujil oziroma mu to ni uspelo. Policisti vlomilca še iščejo.

Na policijsko postajo Šentjur se je 16. 2. 2018 oglasila oškodovanka, ki je povedala, da je zapustila partnerja, ki jo je zvabil k sebi z raznimi pretvezami in lažmi. Ker slednji ni hotel razumeti, da je partnerka odšla, jo je pričel nadlegovati na razne načine in jo zalezovati. Ker je s svojimi dejanji pretiraval, so mu policisti izrekli prepoved približevanja. Preiskovalni sodnik je ukrep prepovedi približevanja podaljšal. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba.

Dne 20. 2. 2018 je bila izrečena prepoved približevanja še enemu osumljencu, ki je svojo partnerko pretepal in nad njo izvajal psihično nasilje. Na vsakem koraku jo je nadzoroval in ji med ostalim prepovedal poslušanje njenega priljubljenega pevca, na katerega je bil ljubosumen. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja, prav tako bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Dne 17. 2. 2018 je zagorelo v Ostrožnem pri Ponikvi. Iz do zdaj neznanega razloga je zagorel priročni lesen objekt. Lokalni gasilci so požar pogasili in preprečili, da bi se ogenj razširil na preostalo poslopje. Policisti raziskujejo primer kot kaznivo dejanje.

Neznanec je v noči na 18. 2. 2018 prišel do parkiranega kombija na Ponikvi, ki je bil odklenjen. Iz vozila je odtujil več kosov električnega orodja in lastnika oškodoval za okoli 5000 evrov.

Dne 18. 2. 2018 se je v Lokarjih pripetila prometna nesreča z udeležbo treh vozil. Več oseb je bilo lažje telesno poškodovanih. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je bil pijan. Izdan mu je bil plačilni nalog.