Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Šmarje pri Jelšah bo letos za naložbe v kmetijstvo namenila 87 tisoč evrov


kmetijstvo-smarjeTudi letos je Občina Šmarje pri Jelšah v okviru sprejetega proračuna za leto 2018 namenila sredstva za subvencije v kmetijstvu, in sicer za naložbe v kmetijska gospodarstva, v razvoj dopolnilnih dejavnosti, zavarovalne premije, izobraževanja in različne dejavnosti v okviru delovanja društev.

Z dodeljevanjem subvencij za področje kmetijske proizvodnje želimo izboljšati splošno učinkovitost in trajnost delovanja kmetijskih gospodarstev tako, da se znižujejo stroški in povečuje učinkovitost in tržnost proizvodov, prav tako pa tudi izboljšati naravno okolje, higienske razmere in standarde za dobrobit živali.

Pogoji za pridobitev sredstev so v letošnjem razpisu podobni kot v preteklih letih. Opozoriti pa velja na to, da subvencije za prekrivanje streh (razen na hlevih) na pomožnih gospodarskih objektih ni možno pridobiti. Uvedena je tudi finančna omejitev črpanja sredstev v obdobju 2012 do 2017 za tiste vlagatelje, ki so v tem obdobju že večkrat kandidirali in presegli omejitev ter se ne ukvarjajo z dopolnilnimi dejavnostmi.

Podrobnejše informacije o vrstah pomoči, postopkih pridobitve, zahtevanih pogojih in obveznostih prosilcev lahko pridobite v razpisu za pridobitev kmetijskih subvencij za leto 2018, ki bo objavljen v februarski številki Šmarskih novic in je odprt do porabe sredstev oz. najdlje do konca oktobra. Vse podrobne informacije lahko tudi dobite v oddelku za gospodarstvo na občini.

V letošnjem proračunu je za različne namene pospeševanja kmetijstva namenjeno 87.100 evrov.

vir: Občina Šmarje pri Jelšah

iskrena-spoved-polsi-vojnik