Marko Škugor napolnil Kristalno dvorano Grand hotela Rogaška Slatina (foto, video)

26. 2. 2018 19:02

Nedeljski večer je v Rogaški Slatini minil v znamenju dalmatinskega melosa, ki ga je z izbranimi skladbami pričaral prvi glas Dalmacije Marko Škugor.

Kot smo pisali že ob koncert Marka Škugorja v Podčetrtku je zaradi številnih uspešnic “Oće duša vanka tila”, “Srce južnjačko”, “Čovik s mora”, “Dalmatinska vilo” z istoimenskega albuma Dalmatinska vilo Marko Škugor postal prvi glas Dalmacije.

Album “Dalmatinska vilo” se je kmalu po objavi povzpel na četrto mesto najbolj prodajanih albumov v Hrvaški, poleg tega pa je Škugor v zadnjem času slavil na številnih festivalih, med drugim je na Večeru dalmatinskih šansonov v Šibeniku osvojil prvo nagrado publike za pesem “Oće duša vanka tila”, s klapo Maslina so na Večeru dalmatinskih pesmi s pesmijo “Nima više” osvojili prvo nagrado žirije in drugo nagrado publike, prav tako pa je s klapo Trogir slavil na festivalu Slavuji Kamerlenga s pesmijo “Sveti Lovre od Trogira grada”.

kir1

Tokratni koncert v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška Slatina je Škugor izvedel povsem samostojno, brez gostov, poseben čar večeru pa je prav gotovo dala dvorana in njena akustika, ki je več kot odlična. Glede na to, da je na koncertu v Podčetrtku Škugor v goste povabil Klapo Maslina bi lahko rekli, da je šlo tako za dva povsem različna koncerta, saj je bila publika v Podčetrtku morda ravno zaradi nastopa Klape bolj živahna, v Rogaški pa nekoliko bolj zadržana, oziroma so se poslušalci prepustili vrhunskemu petju Škugorja in v njem uživali.

Skupaj z njim so tudi peli in se v teh mrzlih dneh ob marsikateri pesmi, ki je spominjala na morje in poletje vsaj malo ogreli, ob številnih aplavzih, ki so jih  Škugorju in pianistu namenili med koncertom pa so ob koncu zbrani s stoječimi ovacijami dokazali, da je bil koncert več kot odličen.

Nekaj utrinkov odličnega koncerta si oglejte v videu, več fotografij pa v galeriji.

K. C.

nina-puslar-smarje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
223 queries in 4,786 seconds.