Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Cenejši vrtec v občini Rogatec za starše s stanovanjskim kreditom


Občinski svet Občine Rogatec je sprejel sklep po katerem bodo starši s stanovanjskim kreditom deležni dodatnega znižanja plačila vrtca za enega otroka.

Cena vrtca bo za tiste starše, ki zadostijo kriterijem sklepa, nižja za od 5 do 13 %, odvisno od tega v kateri dohodkovni razred spadajo pri znižanem plačilu vrtca.

Občinski svet Občine Rogatec je na redni seji 22. 2. 2018 sprejel sklep o znižanju plačilnega razreda staršem, ki imajo stanovanjski kredit.

Znižano plačilo vrtca velja za tiste starše, ki imajo skupaj z otrokom stalno prebivališče v Občini Rogatec in imajo obveznosti po stanovanjskem kreditu za reševanje stanovanjskega problema v Občini Rogatec. K temu se šteje nakup ali gradnja prvega oziroma večjega stanovanja ali hiše.

Vsi starši, ki bodo zadostili pogojem sklepa, se bodo razvrsti en plačilni razred nižje, kot izhaja iz razvrstitve glede na lestvico iz Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, oziroma se jim prizna dodatna subvencija za znižano plačilo vrtca v višini enega plačnega razreda programa vrtca, v katerega je vključen otrok.

V primeru, da je v vrtec vključen več kot en otrok iz družine, velja določilo za najstarejšega otroka.

Sklep se  uporablja od prvega dne meseca marca 2018. Z začetkom veljavnosti tega sklepa pa preneha veljati podoben sklep, ki ga je Občinski svet sprejel februarja 2015.

vir: Občina Rogatec

polovicka_celje_klik