Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prvo sezono šahovske lige za las pred Kozjani dobila Bistrica ob Sotli


S četrtim turnirjem se je zaključila prva sezona Šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja pod okriljem Športne zveze Kozje. Zadnji turnir je bil izpeljan v Večnamenskem centru Kozje in je bil najbolj izenačen do zdaj.

Zmagovalna ekipa Bistrice
Zmagovalna ekipa Bistrice

Že v prvem kolu sta se med sabo pomerili ekipi iz Bistrice ob Sotli in Kozjega. Ekipa Bistrice je bila boljša na prvih dveh turnirjih, ekipa Kozjega pa na tretjem. Tokrat se je dvoboj končal neodločeno 2:2. Na drugi tekmi prvega kola pa je presenečenje pripravila ekipa Kozje mladi, ki je premagala ekipo Polja ob Sotli in zabeležila svojo prvo zmago v ligi. Ekipa Kozje mladi je na koncu odločila tudi zmagovalca zadnjega turnirja, saj je odščipnila še točko ekipi Bistrica ob Sotli in ta točka je pomenila, da je četrti turnir zmagala ekipa Kozje, drugo mesto je osvojila ekipa Bistrica ob Sotli, tretje pa ekipa Kozje mladi.

Kozjanom je do prvega mesta dobesedno zmanjkala le dlaka
Kozjanom je do prvega mesta dobesedno zmanjkala le dlaka

V skupnem seštevku se je tako ekipa Kozje po točkah izenačila z ekipo Bistrica ob Sotli, saj sta obe ekipi zmagali po dva turnirja in bili dvakrat drugi.

Končno zmago in prvi naslov prvaka šahovske lige Kozjanskega in Obsotelja je osvojila ekipa Bistrica ob Sotli, saj je osvojila pet šahovskih točk več od drugouvrščene ekipe Kozje. Na tretjem mestu je ligo zaključila ekipa Polje ob Sotli.

Za zmagovalno ekipo se nastopali: Drago Antolovič, Jože Gubenšek, Bernard Nemec, Matej Lojen, Marjan Sodec in Božo Tadina.

Pokale najboljšim sta po zaključku sezone podelila vodja tekmovanja, mednarodni sodnik Marjan Drobne in predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek, ki sta zatrdila, da bodo z ligo nadaljevali tudi prihodnje leto, želita pa si seveda še kakšno ekipo več. (R.G.)

Ekipa Polja je bila veliko mlajša od prvih dveh zasedb
Ekipa Polja je bila veliko mlajša od prvih dveh zasedb

REZULTATI 4. TURNIRJA, Kozje, 26. 1. 2018

1. kolo

Kozje mladi : Polje ob Sotli 3:1

Kozje : Bistrica ob Sotli 2:2

2. kolo

Polje ob Sotli  : Bistrica ob Sotli 1:3

Kozje mladi : Kozje 0:4

3. kolo

Kozje : Polje ob Sotli 3:1

Bistrica ob Sotli : Kozje mladi 3:1

Vrstni red 4. turnirja

Kozje 9
Bistrica ob Sotli 8
Kozje mladi 4
Polje ob Sotli 3

Končni vrstni red lige 2017/18

Bistrica ob Sotli 54
Kozje 54
Polje ob Sotli 40
Kozje mladi 32

nuska-polsi-klik