Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 1. 1. do 8. 1. 2018 (ponarejena bankovca, pobegnilo mu je vozilo, nesreča s pobegom,…)


VLOMI V STANOVANJSKE HIŠE

1.1. 2018 so bili policisti obveščeni, da je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši na območju Sladke gore. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je storilec po vlomu vstopil v stanovanjsko hišo ter iz nje odtujil zlatnino in nekaj gotovine. S svojim početjem je lastnika stanovanjsih hiš oškodoval za približno 2500 €.

Tudi 2. 1. 2018 so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Preloge pri Šmarju. Storilec je po vlomu vstopil v notranjost, pregledal prostore, vendar pa ni ničesar odtujil. Z dejanjem je povzročil za približno 300 € materialne škode. Zoper storilca bodo policisti, na pristojno Državno tožilstvo, podali kazensko ovadbo.

Dne 4. 1. 2018, so bili policisti obveščeni, da je v času božičnih praznikov bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v kraju Predenca. Storilec je pregledal notranjost hiše ter iz nje odtujil večjo količino gotovine.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU TER ODREJENO PRIDRŽANJE

V noči iz 1. 1. na 2. 1. 2018 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v kraju Senovica. Ob posredovanju policistov se kršitelj, kljub ukazu policistov, ni umiril ter s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar so zoper kršitelja uporabili prisilna sredstva ter mu odredili pridržanje do iztreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog.

POBEGNILO MU JE VOZILO

2.1. 2018 so bili policisti obveščeni, da je v kraju Imenska gorca vozilo trčilo v brežino. Ugotovljeno je bilo, da lastnik vozila ni ustrezno zavaroval, zaradi česar mu je to pobegnilo. Lastniku je bil izdan plačilni nalog.

VNOVČENA PONAREJENA BANKOVCA

3.1.2018 so bili policisti s strani uslužbenke Abanke obveščeni, da so od stranke sprejeli bankovec za 200 €, za katerega je bilo ugotovljeno, da je ponarejen. Tudi 4.1.2018, so iz banke obvestili, da so sprejeli še en ponarejen bankovec v znesku 50 €. Policisti zoper ponarejevalca še zbirajo obvestila ter bodo zoper navedenega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Dne 3.1.2018 v večernem času je v kraju Pijavci prišlo do prometne nesreče, z oplazenjem med voziloma. Pri tem je povzročitelj s kraja pobegnil z osebnim avtomobilom, sive barve. Občane pozivamo, da v kolikor imajo kakšno koristno informacijo v zvezi s pobeglim voznikom, da to sporočijo na PP Šmarje pri Jelšah.

DELOVNA NESREČA V GOZDU

Dne 5.1.2018, so bili policisti obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v gozdu v kraju Dekmanca. Ugotovljeno je bilo, da je eden od delavcev z bagrom potegnil hlod, pri čemer je veja na hlodu, udarila drugega delavca po glavi. Slednjemu je na kraju bila nudena nujna zdravniška pomoč, nakar je bil odpeljan v SB Brežice. Ugotovljeno je bilo, da se je delavec v nesreči huje telesno poškodoval.

V LOKALU SE JE VEDEL NEDOSTOJNO

6.1.2018 v večernem času, so bili policisti obveščeni, da se v lokalu na Kristan vrhu nahaja gost, kateri se vede nedostojno s tem, da razgraja, vpije ter razbija inventar. Kršitelj je pred prihodom Policije kraj že zapustil. Ko bo izsleden, mu bo izdan plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Dne 6.1.2018 je patrulja v naselju Šmarje pri Jelšah, ustavila in kontrolirala voznika osebnega vozila. V postopku je bila vozniku zasežena manjša količina posušene rastline zelene barve, za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet bo poslan v nadaljnjo preiskavo in v kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden ustrezen postopek v zvezi storjenega prekrška.

Roman GRABROVEC, mag. – KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE, Višji policijski inšpektor II