Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Od znancev do prijateljev: srečanje članov obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah 2018


V postnovoletnem zatišju so se v večnamenski dvorani v Podčetrtku zbrali obrtniki in podjetniki, člani območne obrtno – podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah. Namen družabnega dogodka je bil spoznavanje,  povezovanje ter skupno proslavljanje uspehov minulega leta.

Po tradiciji so podelili tudi priznanja najuspešnejšim obrtnikom.

Za 35 let dejavnosti v obrti je prejel priznanje gospod Franci Žerak
Za 35 let dejavnosti v obrti je prejel priznanje gospod Franci Žerak

Rdeča nit dogodka je bila druženje, povezovanje in spoznavanje. H konceptu zabave ob odprti kuhinji so pristopili gostinci in pa vinarji iz regije in pripravili doživetje okusov za ljubitelje Gourmet dogodkov.

med povabljenimi so bili tudi župani s šmarskega območja, predstavnika prijateljskih območnih zbornic Laško in pa Obrtničke komore krapinsko-zagorske županije, podpredsednik OZS ter minister za tehnologijo in gospodarski razvoj.

V svojo sredino so tokrat povabili tudi podjetja šmarske regije, ki niso člani OZS, z namenom, da jim predstavijo svoje delo in jih tudi povabijo k članstvu.

Tak dogodek je v prvi vrsti namenjen obrtnikom in podjetnikom ter obeleženju njihovega dela. Tako so se podelila jubilejna priznanja za 10,15,20,25,30 in 35 let obrtne dejavnosti.  Slednjega sta prejela gospod Franci Žerak in pa gospod Jurij Drofenik. Priznanje za 45 let družinske obrti je v tem letu prejelo družinsko podjetje Šraml iz Šmarja pri Jelšah, ki se ukvarja s ključavničarstvom.

OOZ Šmarje pri Jelšah  je dogodek druženja svojih članov in podjetnikov poimenovala Od z

zdravko-pocivalsek2
Minister za gospodarstvo in tehnološki razvoj Zdravko Počivalšek je spregovoril o pomembnosti obrtnikov za gospodarstvo

nancev do prijateljev. Kot je v svojem pozdravnem nagovoru povedal predsednik OOZ Šmarje pri Jelšah, Aleš Seidl: “Od znancev do prijateljev zato, ker smo vas povabili danes v ta prostor, da se spoznamo, povežemo in sklenemo nova prijateljstva. Ta so most k sodelovanju in sodelovanje je most v celoto, ki pa jo vsi potrebujemo, da skupno nastopimo novim izzivom naproti.”

Zbrane je nagovoril tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je izrazil veselje nad povabilom med obrtnike in podjetnike in da je ponosen na svoje domače kraje in kraje, ki sodijo pod OOZ  Šmarje pri Jelšah, predvsem z vidika dobrega sodelovanja.

Pred mikrofon je stopil tudi podpredsednik Obrtno – podjetniške zbornice Slovenije Ivan Meh, ki je predstavil delo in dosežke Obrtne zbornice Slovenije, svoj govor pa zaključil s pohvalnimi besedami: »V obrtni zbornici smo zelo ponosni na takšne zbornice, kot je vaša. Ste ena boljših in bolj vzornih zbornic v Sloveniji«.

V imenu županov šestih občin Kozjanskega in Obsotelja je zbrane pozdravil domači župan Peter

Podpredsednik OZS Ivan Meh, pravi, da je OOZ Šmarje pri Jelšah ena bolj vzornih zbornic v Sloveniji
Podpredsednik OZS Ivan Meh, pravi, da je OOZ Šmarje pri Jelšah ena bolj vzornih zbornic v Sloveniji

Misja, ki  je,  dejal, da so prav podjetniki in obrtniki gonilo napredka v zadnjih letih. Napredek pa je na Kozjanskem in Obsotelju velik in viden.

V OOZ Šmarje pri Jelšah so se odločili, da bodo letos k dogodku povabili tudi sponzorje, tako sta dogodek sponzorsko podprla Jager in pa NKBM, ki so ob tej priložnosti povedali: »Nova KBM skladno s svojimi strateškimi usmeritvami nenehno spodbuja razvoj podjetništva. Trudimo se, da smo zanesljiv in kakovosten partner, ki podjetjem ne omogoča le bančnih storitev, ampak celovito finančno svetovanje, kar vključuje tudi razna izobraževanja in delavnice. Tovrstno podporo podjetnikom ponuja tudi Območno obrtno- podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah. Zato smo v banki prepoznali sinergijo pri sodelovanju na njihovem dogodku.«

Da so se obrtniki v družbi svojih stanovskih kolegov imeli priložnost glasbeno zabavati in si ogledati dober tudi dober show, pa je poskrbela skupina Show Mix z Abba show programom.

Foto 6: Druženje, spoznavanje in sklepanje novih znanstev v Podčetrtku
Foto 6: Druženje, spoznavanje in sklepanje novih znanstev v Podčetrtku

N. Š. , Foto: OOZ Šmarje pri Jelšah