Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zimska pravljica v Šmarju pri Jelšah z ansamblom Saša Avsenika in Slovenskim oktetom (foto, video)


V Šmarju pri Jelšah v prazničnih dneh odmeva od dobre glasbe – vrstijo se razni koncerti, ki privabljajo občinstvo od blizu in daleč.  Več o tem, kaj se je že dogajalo in kdo je ogreval publiko z raznovrstnim repertoarjem preberite v arhivu naše spletne strani. 

Tokrat pa se ustavimo pri še enem koncertu, in sicer nastopu ansambla Saša Avsenika in Slovenskega okteta. 

V enem dnevu razprodana kar dva koncerta

V do zadnjega kotička napolnjeni  in kar dvakrat razprodani dvorani šmarskega kulturnega doma so se razlegale Avsenikove melodije, ki so se jim pridružili še edinstveni glasovi članov Slovenskega okteta.

“Leta 2009 je Sašo Avsenik s svojim ansamblom stopil na glasbeno pot in v Avsenikovi glasbi se je začelo novo poglavje. Brata Slavko in Vilko Avsenik sta po skoraj dvajsetih letih ponovno združila moči in za ansambel napisala nove skladbe in priredila nekatere starejše,” preberemo na spletni strani Saša Avsenika.

Od takrat je minilo že osem let in vrsto odigranih noči – našli smo podatek, da se številka giblje okoli 170 nastopov letno.

Če je narodnozabavni ansambel nekoliko mlajšega nastanka pa tega ne moremo reči za Slovenski oktet, ki deluje že od leta 1951 in velja za, kot lahko preberemo na eni izmed spletni strani, najbolj reprezentativen slovenski moški vokalni komorni ansambel.

7zimska_pravljica_avsenik_slovenski_oktet

Preplet narodnozabavne glasbe in akademskega zborovskega petja je pričaral čisto pravo zimsko pravljico, ob koncu pa smo lahko prisluhnili še najprepoznavnejši in največkrat predvajani instrumentalni skladbi na svetu, ki je požela stoječe ovacije – saj veste, o kateri govorimo, mar ne? O tisti, brez katere ni veselice … to je, (brez) Golice!

Nekaj utrinkov koncerta lahko ujamete v spodnjem video posnetku.

Oglejte si tudi fotogalerijo.

Tina Fajs