Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z novim pločnikom za varnejši jutri v Občini Rogaška Slatina


V Rogaški Slatini bodo v naslednjih mesecih, na območju Zdraviliškega trga zgradili nov pločnik. Končan naj bi bil predvidoma do pomladi. S tem bo ta del mesta še tesneje povezal s ostalimi deli Rogaške Slatine.

Projekt bo deloma udejanjen tudi s sredsvi iz naslova tradicionalnega novoletnega preventivnega projekta Za boljši jutri, v okviru katerega se podpirajo preventivni projekti po vsej Sloveniji. Podpornik projekta je Zavarovalnica Triglav.

Nov pločnik na območju Zdraviliškega trga, ki bo zgrajen predvidoma do pomladi, bo najbolj turistični del mesta še tesneje povezal s preostankom Rogaške Slatine in pomagal pri vzpostavitvi trajnostnega prometnega sistema.

To je le eden od ukrepov, s katerim želijo v Občini Rogaška Slatina izboljšati kakovost bivanja v občini.

»V naši občini se trudimo z različnimi projekti zagotavljati čim večjo varnost vseh udeležencev v prometu. Eden od takšnih je tudi celovita prenova lokalne ceste na Zdraviliškem trgu v centru mesta. Zelo smo veseli, da nas je Zavarovalnica Triglav vključila  v širok in raznolik nabor projektov, ki jih bodo podprli v okviru letošnje preventivne akcije »Za boljši jutri«, s čimer so  pokazali tudi svojo družbeno odgovornost,« je na simbolični predaji sredstev dejal Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina.

Projekt Za boljši jutri poteka že četrto leto zapored. Pri projektu posebno pozornost namenjajo tudi prometni varnosti in najranljivejšim udeležencem v prometu – pešcem. Celjska območna enota zavarovalnice je tako v okviru letošnje akcije nekaj sredstev namenila tudi za izgradnjo pločnika v Rogaški Slatini, s čimer bodo pripomogli k izboljšanju prometne varnosti pešcev na območju Rogaške Slatine, ki je tudi zaradi bližine zdraviliških kompleksov zelo obiskan. Na Celjskem so bili v okviru projekta že lani postavljeni trije prikazovalniki hitrosti, v občinah Žalec in Šentjur.

V zadnjih treh letih so sicer skozi akcijo podprli že več kot 70 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, medtem ko jih bodo letos še dobrih dvajset. V preteklih letih so pomagali tudi številnim gasilskim društvom po državi, sofinancirali nakup defibrilatorjev in različnih kompleksnih medicinskih aparatov ter podprli številne druge projekte na področju zdravstva, civilne zaščite, razvoja in varnosti otrok ter poplavne in prometne varnosti.

jug-polsi-klik