Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V štirih mesecih 5 članov Ključa dobilo zaposlitev


Štiri mesece so se v šentjurskem Aktivatorju srečevali mladi iz Savinjske regije, vključeni v jesensko skupino mladih iskalcev zaposlitev. 21 mladih, starih med 18 in 29 let, se je udeleževalo različnih izobraževanj, usposabljanj in delavnic glede na njihove potreb in interese.

Poleg brezplačnih jezikovnih tečajev so na Mladinskem centru Šentjur pripravili še delavnice prepoznavanja lastnih kvalitet in vrlin, prepoznavanja lastnih potencialov, razmišljanja z uporabo de Bonovih orodij ter delavnico postavljanja ciljev in njihovih uresničitev. Delavnice so vodili mentorji, ki veljajo za najboljše na svojih področjih: dr. Samo Božič, mag. Nastja Mulej, Sonja Čeh in Marjan Račnik.

Na Mladinskem centru Šentjur že odpirajo prijave za tretjo in najverjetneje zadnjo skupino mladih v okviru projekta Ključ. K prijavi vabijo mlade, stare od 18 do 29 let, ki so iskalci zaposlitve ali pa se še šolajo in bi radi sodelovali na brezplačnih tečajih, izobraževanjih ali usposabljanjih. Prijavnica je na voljo na www.mladi-sentjur.si. Podroben program bo objavljen v začetku januarja 2018. Informacije: Lara Žmaher, Razvojna agencija Kozjansko, OE Mladinski center Šentjur 03/747-18-01 ali [email protected]

kljucOd 21-ih mladih se je v projekt vključilo 11 mladih, ki se še šolajo, z namenom, da izkoristijo brezplačna izobraževanja in usposabljanja. Deset mladih pa je bilo aktivnih iskalcev zaposlitve, z različno stopnjo izobrazbe in z različnimi izhodišči in cilji. Od desetih se jih je v tem času pet že zaposlilo in poslovilo iz projekta Ključ.

Misli in vtisi mladih vključenih v projekt:

Sanja, 29 let: Skupina Ključ me je pritegnila takoj, ko sem na internetu našla njen opis. Že po prvem srečanju sem vedela, da je to nekaj, kar mi bo koristilo. Spoznala sem nove ljudi, s katerimi sem delila svoje izkušnje, strahove, poglede in mnenja. Dobro je slišati, da nisi sam v občutkih negotovosti, ko se sprašuješ ali delaš vse ok, ko iščeš službo, hkrati pa pridobiš potrditve za stvari, ki jih delaš dobro. Zelo mi je bilo všeč, da smo najprej morali pogledati vase, v svoje vrednote, se vprašati “kdo sem jaz”. S tem sem utrdila svoja prepričanja in želje, kaj si želim pri zaposlitvi. Upoštevane so bile potrebe vsake članice posebej, kar je samo nadgradilo kvaliteto dela. Vključitev bi priporočala vsem, izkušenim in neizkušenim osebam, saj sem prepričana, da lahko vsak dobi nekaj zase – za osebno ali za profesionalno pot. Jaz sem pridobila na obeh področjih.

kljuc1Anja, 24 let: Pri projektu se mi zdi najboljše, da se začneš zavedati svojih prednosti, da začneš z drugačnim razmišljanjem. Dobro je, da delamo na posamezniku individualno, kot tudi na skupinski dinamiki in si izmenjujemo izkušnje. Všeč mi je, da se dela in izobražuje na sproščen način, se nas posluša, upošteva naše želje, se nam svetuje.

Aleksandra, 28 let: Sodelovanje v skupini ključ mi veliko pomeni, saj sem izvedela ogromno novega o sebi in o tem, kako lahko izboljšam svoje mehke veščine. Skupina je zelo koristna za mlade, ki se še niso popolnoma našli ali pa so se malo izgubili, na primer v materinstvu, tako kot jaz in ki rabijo pomoč, da se vključijo nazaj v družbo. 

Lucija, 24 let: Sodelovanje v skupini Ključ mi je v obdobju, ko sem iskala službo veliko pomenilo, saj sem se na srečanjih naučila bolj ceniti samo sebe in svoje sposobnosti. Poglobila sem se vase, začela razmišljati o svojih lastnostih in kompetencah, kar mi je močno pomagalo pri pisanju spremnih oz. motivacijskih pisem. Skupini se je vredno priključiti, ker spoznaš nove ljudi, ker se lahko osebnostno razvijaš in odkriješ veliko stvari o sebi, za katere sploh ne veš, da jih skrivaš.

Maruša, 29 let: Preko projekta sem dobila več motivacije in interesa. Bolj imam razjasnjene cilje, kaj si želim in kako to doseči. Vesela sem, da sem lahko sodelovala v in preko projekta spoznala in sodelovala na predavanjih strokovnjakov na svojem področju, za katera ljudje ogromno plačujejo, da se jih lahko udeležujejo. Hvaležna sem, da nam je to bilo omogočeno. Prav tako, sem spoznala nove dobre ljudi, s kateri smo se v času sodelovanja spoznali in tudi povezali. Osebno mi je bila vključitev v program ena izmed boljših odločitev, korak v pravo smer, odskočna deska za naprej in popotnica za vse življenje. Ni mi žal, če bi lahko bi se še enkrat vključila. Bilo je oziroma je več od pričakovanega na začetku.

Spodaj si poglejte še infografiko projekta Ključ:

kljuc-inforgrafika