Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 18. 12. do 24. 12. 2017 (fizični obračuni, ilegalni prebežniki,…)


Dogodki, ki so se na območju PP Šmarje pri Jelšah zgodili med 18.12.2017 in 24.12.2017

DVE MANJŠI PROMETNI NESREČI

Policisti so v navedenem obdobju obravnavali dve manjši prometni nesreči, kjer je prišlo zgolj do manjši poškodb na udeleženih vozilih. Vzrok za nastanek obeh prometnih nesreč je nepravilen premik, s tem, da za enim izmed povzročiteljev policisti še poizvedujejo.

IZPOSODIL SI JE DENAR, VENDAR LE TEGA NI VRNIL

V prostore policijske postaje se je zglasil občan, ki je policistom naznanil, da je pred nekaj časa znancu posodil denarni znesek, katerega pa slednji ni vrnil v dogovorjenem času. Policisti o okoliščinah zbirajo obvestila, ugotovili pa so, da si je osumljeni na podoben način protipravno korist pridobil že v več primerih. Po vseh zbranih obvestilih bo o tem obveščeno pristojno tožilstvo.

SOSED GA JE UDARIL PO OBRAZU

Občan je obvestil policiste, da ga je pri razčiščevanju določenih okoliščin v predel očesa udaril njegov sosed, pri čemer pa je zadobil lažje telesne poškodbe. Policisti so odšli na kraj in med zbiranjem obvestili potrdili navedbe prijavitelja, kršitelja pa oglobili.

V LOKALU UDARIL DRUGEGA, TA PA JE ZADOBIL HUJŠE TELESNE POŠKODBE

Policisti so intervenirali v enem izmed lokalov na območju občine Šmarje, kjer je eden izmed gostov med besednim sporom udaril drugega. Zaradi udarca je slednji padel po tleh in se huje telesno poškodoval. Policisti o okoliščinah še zbirajo obvestila, po vseh zbranih obvestilih bodo o tem obvestili pristojno tožilstvo.

V TRGOVINI ODTUJILI PREHRANBENE ARTIKLE

Policisti so bili obveščeni o tatvini prehranbenih artiklov v eni izmed trgovin na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju so policisti ugotovili, da gre za več oseb, ki so odtujili za okoli 100 EUR različnih prehranbenih artiklov in kraj zapustili. S pomočjo video nadzornega sistema bodo policisti poskušali izslediti navedene storilce.

ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

Policisti so pri ilegalnem prehodu državne meje na območju občine Podčetrtek prijeli tri turke. Po vseh zbranih obvestilih in okoliščinah so bili turki za prekršek oglobljeni, po zaključenem postopku pa so bili izročeni tujemu varnostnemu organu.

VLOMILI SO V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju občine Šmarje pri Jelšah. Policisti so na kraju opravili ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da so storilci nasilno vstopili skozi okno hiše, pregledali notranjost hiše, vendar iz hiše niso odtujili ničesar. Policisti o storilcih še poizvedujejo, občane pa opozarjajo na uporabo samozaščitnih ukrepov in povečanje pozornosti na vsakršno zadrževanje neznanih oseb v bližini objektov.

Roman GRABROVEC, mag. – komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II