Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 11. 12. 2017 (potrgal električne vodnike, ponarejena bankovca, hišna preiskava)


POŠKODOVANJE JAVNIH NAPRAV

Dne 4. 12. 2107 smo bili obveščeni, da je voznik kmetijskega traktorja s priključenim delovnim strojem med vožnjo pod električnimi vodniki z delovnim strojem zadel vodnik katerega je pretrgal. Zaradi pretrganja električnega vodnika, elektrike ni bilo v gospodinjstvih štirih transformatorskih postajah na območju javnega omrežja vzdrževalca Elektro Celje. V zvezi s tem bodo zbrana obvestila in bo podana kazenska ovadba na ODT Celje zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje ali uničenje javnih naprav.

UNOVČENA PONAREJENA BANKOVCA

Dne 5. 12. 2017 nas je obvestil občan, da je za plačilo sprejel bankovec za 200 evrov, za katerega je sam posumil, da je ponarejen. Zaradi suma, da je bankovec ponaredek, je ta bil zasežen. Naslednjega dne smo bili prav tako obveščeni o sumu ponarejenega bankovca za 200 evrov. Tudi ta bankovec je bil zasežen.  Oba bankovca sta bila poslana na ekspertizo, kjer je bil sum, da gre za ponaredek, potrjen. O osebah, ki so ponarejena bankovca unovčili, še zbiramo obvestila in dokaze. Vse občane opozarjamo, da so pri poslovanju z bankovci po 200 evrov pozorni, da ne bi prejeli ponarejen bankovec, če pa ga sprejmej,o pa naj takoj obvestijo policijo.

PROMETNA NEZGODA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Dne 6. 12. 2017 smo bili obveščeni o prometni nezgodi v kateri je udeleženo eno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da dejansko prišlo do prometne nezgode zaradi vožnje preblizu desne strani ceste. Na kraju je udeleženca pregledala dežurna zdravnica in ugotovila, da udeleženi na srečo  ni bil telesno poškodovan. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je voznik osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je na kraju bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo moral razlog vožnje pod vplivom alkohola pojasniti sodniku.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

V preteklih dneh smo ustavili in kontrolirali več voznikov vozil v cestnem prometu. Pri štirih voznikih je bilo ugotovljeno, da so vozili v cestnem prometu in je rezultat preizkusa z elektronskim alkotestom pokazal 0,52 mg/l ali več alkohola v izdihanem zraku. Vsem voznikom so bila odvzeta vozniška dovoljenja, prepovedana jim je bila nadaljnja vožnja. Zoper njih so bili podani obdolžilni predlogi na sodišče  v Celju, kjer bodo morali pojasniti razloge vožnje pod vplivom alkohola. Sodnik se bo tudi odločil ali bodo morali ponovno opravljati vozniški izpit.

OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA

Dne 7. 12. 2017 smo na podlagi odredbe za hišno preiskavo opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov. Pri preiskavi smo našli in zasegli več različnih nabojev za katere občan nima dovoljenja za posedovanje. Zaradi kršitve Zakona o orožju bo lastnik nabojev kaznovan. Prav tako je bilo pri hišni preiskavi najdenih več posušenih delcev rastline in najdena dva zavitka z belim prahom. Oboje je bilo zaseženo in bo poslano v analizo in bo treba, če bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, uveden ustrezen prekrškovni postopek.

PROMETNA  NEZGODA

Dne 9. 12. 2017 smo bili obveščeni, da se je v okolici Šmarja pri Jelšah pripetila prometna nezgoda v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Do nezgode je prišlo zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Vozilo je zapeljalo s ceste in se večkrat prevrnilo po pobočju. V nezgodi je nastala materialna škoda. Na kraju je bil voznici osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

NAJDEN PREDMET

Policisti smo 7. 12. 2017 ob 17.20 uri na cestišču regionalne  ceste v Bistrici ob Sotli našli prtljažni roli osebnega avtomobila. Na roloju je znak, da rolo pripada vozilom znamke VW. Po naših ugotovitvah je voznik najverjetneje  v prtljažnik nalagal tovor in pri tem z ležišča odstranil rolo ter ga shranil na streho. Med vožnjo v ovinek pa je rolo padel po cestišču. Rolo hranijo na Policijski postaji Šmarje pri Jelšah, kjer ga lahko lastnik prevzame.
Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II