Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občani za najboljšo manjšo občino izbrali Podčetrtek


Občina Podčetrtek je zmagovalka glasovanja, ki ga vsako leto prireja revija Eko dežela. V njem so prebivalci vseh slovenskih občin ocenjevali kakovost življenja v svoji občini.

Podčetrtek je zmagal v kategoriji manjših občin. Drugo mesto med manjšimi občinami je pripadlo občini Cerklje na Gorenjskem, tretje mesto pa občini Kuzma.

Med večjimi občinami je zmago slavila občina Brežice, med mestnimi pa občina Koper.

Kraji in občine iz območja Kozjanskega in Obsotelja se zadnja leta redno uvrščajo med nagrajence v najrazličnejših tekmovanjih. Najnovejša izmed nagrad je tako pripadla občini Podčetrtek, kateri so občani dodelili najvišjo oceno med manjšimi slovenskimi občinami v izboru revije Eko dežela.

Anketiranci so morali pri ocenjevanju upoštevati dvanajst kazalnikov zadovoljstva življenja: turistično ponudbo, urejenost kolesarskih in sprehajalnih poti, možnosti športne rekreacije, skrb za mladostnike, mlade družine in starejše občane, možnosti za zaposlitev, skrb za okolje in čist zrak, cestno in komunalno infrastrukturo ter varnost.

Podčetrtek se je kar v osmih od dvanajstih kategorij uvrstil na prvo mesto. V vseh pa je bil med prvimi tremi manjšimi občinami. Skupno je to, kot rečeno, Podčetrtku prineslo prepričljivo prvo mesto.

Izbor Eko dežele se od drugih izborov razlikuje po tem, da sodelujejo vse slovenske občine, o njihovi uvrstitvi pa odločajo zgolj občani. To daje nagradi še večjo težo.

Slednje je ob prejemu priznanja potrdil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je izrazil zadovoljstvo, da so občani, ne samo prepoznali dobro delo občine, ampak to tudi občutijo na kvaliteti življenja v občini.

Kot je za Eko deželo še povedal župan jim vsako priznanje dokazuje, da so na dobri poti. Letos so namreč poleg nagrade Eko dežele prejeli tudi zlato priznanje Slovenske turistične organizacije in konzorcija Slovenia Green v okviru programa Slovenia Green Destinations. Uvrstili pa so se tudi med sto najbolj trajnostnih destinacij na svetu.

Dodal je, da bodo še naprej ostali zelo dejavni na vseh področjih, ki jih zajema dodeljena nagrada. Projekti, ki jih lahko že v bližnji prihodnosti pričakujejo občani pa so: čistilna naprava v Podčetrtku, nadaljevanje in zaključek kolesarske steze, nekaj cestnih projektorv ter konstantno vlaganje v predšolsko in šolsko vzgojo.

Med večjimi občinami je zmago slavila občina Brežice, med mestnimi pa občina Koper.

V občini Podčetrtek, ki zajema 26 naselij, po zadnjih podatkih živi 3.374 prebivalcev. Krajevne skupnosti, ki sestavljajo občino Podčetrtek, so: Pristava pri Mestinju, Podčetrtek, Virštanj, Polje ob Sotli in Olimje.

komedija-lasko-polsi-klik