Koncert Prifarskih muzikantov ob 20. obletnici Društva upokojencev Gorica pri Slivnici (foto, video)

11. 12. 2017 10:48
_2
Obiskovalci so jim večkrat ploskali tudi med igranjem.

Upokojenci z Gorice pri Slivnici so se odločili jubilejno obletnico praznovati nekoliko drugače, kot je v navadi. Povabili so slavne Prifarske muzikante in citrarko Jasmino Levičar.

Sobotno popoldne je bilo glasbeno obarvano v Kulturno-gasilskem domu v Gorici. Prifarski muzikanti (imenujejo se tako, ker prihajajo iz Fare pri Kostelu) v tej sestavi delujejo približno 15 let. Zaigrali so mnogo lepih pesmi in med slovenskimi ljudskimi smo lahko slišali tudi hrvaško La musica di note in Slovaško-madžarski venček.

 

 

_1
Nastopila je tudi citrarka Jasmina Levičar.

Skupina bo naslednje leto praznovala svoj 30. rojstni dan, ki ga bodo člani slovesno obeležili s koncertom v ljubljanskem Cankarjevem domu. Ob koncu niso pozabili tudi na dalmatinsko Ruža crvena, kot pa se za prave glasbenike spodobi, so skupaj z občinstvom brez ozvočenja odpeli še eno za slovo.

Nekajkrat se jim je na odru pridružila Jasmina Levičar s svojimi citrami – čudovitim glasbilom, ki ga sicer ne slišimo pogosto. Jasmina se lahko pohvali s številnimi nastopi na domačem in tujem terenu ter mnogimi nagradami.

_3
Predsednica društva upokojencev Gorica pri Slivnici – Zdenka B. Škof

Dogodku, ki je trajal malo manj kot dve uri, je sledilo druženje na hodniku. Tam so se obiskovalci lahko okrepčali in kakšno rekli, možno pa je bilo kupiti nekaj očarljivih prazničnih predmetov, ki so jih izdelali tamkajšnji osnovnošolci.

Društvo upokojencev Gorica pri Slivnici šteje približno 200 članov, ki prihajajo tudi iz okoliških krajev, nam je v kratkem intervjuju povedala predsednica društva, ga. Zdenka Bevc Škof. Največji izziv pri vodenju društva ji je “privabiti čim več svojih krajanov, sokrajanov, prijateljev, znancev, ne oziraje se na leta,” pravi. Ob tej priložnosti se je zahvalila nastopajočim, donatorjem in seveda obiskovalcem.

Vabljeni k ogledu fotografij ter poslušanju odličnih glasbenikov in kratkega intervjuja z organizatorico v spodnjih video posnetkih.

Tekst, foto: Tamara Želimorski

Fotogalerija:

Video prispevek koncerta:

In še kratek pogovor s predsednico drušva, go. Zdenko Bevc Škof:

jug-polsi-klik

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X