Koncert ansambla Jug v Podčetrtku 2017 ob 5. obletnici delovanja (foto, video)

19. 12. 2017 16:49

Ansambel Jug, katerega sedež je v Virštanju, sestavlja šest mladih glasbenikov ter pevka Vesna. Člani Miloš in Dejan Jug ter Miran Hunski prihajajo z Virštanja, Timotej in Izak Užmah prihajata iz Dobrine, pevka Vesna Žlender pa prihaja iz Zagorja.

jug1

Mladi glasbeniki za katerimi je petletna prehojena glasbena pot, so se odločili, da ob peti obletnici izdajo svojo prvo zgoščenko, ki so jo ustvarjali skozi vsa leta delovanja, ob tem pa pripravijo tudi prvi koncert, s katerim so nedeljsko popoldne polepšali več kot petsto poslušalcem, ki so se udeležili koncerta v Večnamenski dvorani Podčetrtek.

Ansambel Jug, ki velja za eno najmlajših kvintetovskih zasedb pri nas, je skozi pet let nastopil na številnih festivalih, kjer so posegli tudi po zavidanja vrednih rezultatih.

Ker pa na glasbeni poti srečajo številne glasbene prijatelje, so nekaj le teh povabili tudi na njihov koncert in tako so skupaj s slavljenci na odru proslavljali: ansambel Jureta Zajca, Murni, Smeh, Obsoteljski slavčki, družinski ansambel Tonija Sotoška, Sandi Jug, zbor OŠ Kozje in Dejan Potočnik ter legendarni Alfi Nipič.

jug3

Delovanje ansambla Jug, ki je ob petem jubileju slavil tudi izdajo svoje prve zgoščenke, na kateri je enajst pesmi, ki so jih ustvarili skozi petletno pot delovanja, nekaj le teh pa so predstavili tudi na omenjenem koncertu je pohvalil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je vesel, da je glasba spremljevalka številnih mladih.

Nekaj utrinkov odličnega koncerta si lahko ogledate skozi video, fotografije pa si oglejte v fotogaleriji.

Oglejte si še fotogalerijo:

K. C.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
270 queries in 3,246 seconds.