Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nakup Veterinarstva Šentjur s strani Veterinarske postaje Šmarje razveljavljen


Le nekaj dni po tem, ko je Veterinarstvo Šmarje s predkupno pravico na dražbi kupilo Veterinarsko postajo Šentjur, je bil postopek prodaje razveljavljen. Po zakonu bi namreč Veterinarstvo Šmarje moralo pred dražbo vplačati varščino. Postopek bodo verjetno ponovili.

Šmarski veterinarji niso bili dolgo lastniki Veterinarske postaje Šentjur. Kot poroča Novi tednik se je namreč stečajni upravitelj šentjurske veterine Branko Mavrič odločil, da dražbo razveljavi, ker vse ni potekalo po črki zakona.

Mavrič bi namreč moral pred dražbo Veterinarsko postajo Šentjur obvestiti, da morajo, če želijo sodelovati na dražbi, najprej poravnati varščino. Veterina Jagodič, ki se prav tako poteguje za nakup prostorov, pa je varščino vplačala. Na omenjeno dejstvo naj bi pravni zastopnik Veterine Jagodič že med dražbo večkrat opozoril. Prav tako pa naj bi med dražbo tudi veterinarska postaja Šmarje zahtevala, da se postopek prekine, da se stvari razjasnijo.

Stečajni upravitelj je obe zahtevi zavrnil kot neupravičeni, a si je očitno sedaj premislil in postopek razveljavil. Podpis pogodbe z Veterinarsko postajo Šmarje bi namreč v tej situaciji pomenilo kršitev zakonov. Postopek bodo ponovili oz. ravnali tako, kot bo sedaj odločilo sodišče.

Na dražbi je sicer Veterina Jagodič izklicno ceno 271 tisoč evrov zvišala na 300 tisoč evrov. To pa je potem šmarska veterinarska postaja sprejela in tako uveljavila svojo predkupno pravico.