Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarju nenapovedana gasilska vaja (foto)


Na območju občine Šmarje pri Jelšah je bila v petek, 10. novembra, gasilska vaja, ki jo je organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Šmarje pri Jelšah.

Vajo je pripravil namestnik občinskega gasilskega poveljnika in podpoveljnik PGD Šmarje pri Jelšah, Rok Stiplovšek, potekala pa je na objektu Avtoličarstva Krajnc v Predelu.

Vaja je bila nenapovedana. Predpostavljeno je bilo, da je pri delovnim procesom zagorelo vozilo v delavnici, ob prihodu enot pa sta bili v objektu še dve pogrešani osebi.

gasilska_vaja_avtolicarstvo_krajnc_november_2017_ekipaNa vaji je s petimi vozili sodelovalo 22 gasilcev iz PGD Šmarje pri Jelšah in PGD Šentvid pri Grobelnem. Vajo je vodil poveljnik PGD Šmarje pri Jelšah Martin Koprivc, njegov pomočnik pa je bil poveljnik PGD Šentvid pri Grobelnem Matej Žogan.

Gasilci so na vaji ustrezno opremljeni pregledali prostore delavnice, kjer so »pogasili požar« in v relativno hitrem času iznosili pogrešani osebi.

Sledila je krajša analiza vaje, v kateri sta svoje videnje na interveniranje sodelujočih gasilcev podala občinski gasilski poveljnik občine Šmarje pri Jelšah Matjaž Štruklec in poveljnik gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Bogdan Krumpak. Oba sta v analizi dodala, da je vaja bila dobro zamišljena in da je dobro uspela, seveda pa se tu in tam najde kakšna pomanjkljivost, ki pa se jih da v prihodnosti izboljšati.

gasilska_vaja_avtolicarstvo_krajnc_november_2017_vsi

K besedi je pristopil tudi lastnik objekta, Darko Krajnc, ki je povedal, da ob delu, ki ga opravljajo, takšna intervencija v realnosti ni izključena, vendar veliko vlagajo v to, da do tega ne bi prišlo.

Avtokleparstvo Krajnc je sicer eno največjih v svoji branži na tem območju in velja za zgled varnega in kakovostnega opravljanja sojega dela.

Ob koncu je Krajnc gasilce povabil še na manjšo pogostitev, nato pa so se odpravili nazaj in pripravili vozila za morebitne prihajajoče intervencije.

Oglejte si fotografije z intervencije, ki jih je posnel Tomaž Žnider.