Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Matic Vizjak kot zgled politikom v elitni oddaji TV Slovenija Utrip


“Lahko bi rekli, da uporablja zdravo kmečko pamet, a na sodoben način … Matic je lahko vzor vsem, ki imajo kakršnokoli moč odločanja.”

S temi besedami je avtor tedenske elitne informativne oddaje Utrip na TV Slovenija politikom za vzor postavil inovativnega mladega kmeta leta, Matica Vizjaka iz Šmarja pri Jelšah.

“Ni ga strah neuspehov. Največji neuspeh zanj je to, da nečesa ne poskusiš,” življenjsko filozofijo Šmarčana, ki doma goji čilije, med in druge pridelke, iz katerih potem ustvarja inovativne produkte kot so čili vino, med v večih okusih in podobno.

Kmetija Vizjak premore okoli 800 sadik 20 različnih vrst čilija iz celega sveta, ki jih goji v zato namenjenem rastlinjaku. Blagovni znamki postajata iz leta v leto bolj prepoznavni in iskani, zato ni čudno, da je s svojimi produkti prisoten že v več desetih picerijah, gostiščih in butikih širom Slovenije. Kmetija je v tretjem letu preusmeritve v ekološko kmetijo tako, da bodo konec leta prejeli certifikat EKO kmetije.

“Pravo življenje se začne šele, ko stopiš izven cone obdobja … ko si pod stresom, ga premagaš in prideš ven še boljši, dobiš nove izkušnje, in ko eno za drugo premaguješ, mentalno in osebnostno rasteš …” pravi Matic, nedavno izbran tudi za ime meseca na Valu 202.

Matičeve izdelke najdete tudi v spletni trgovini na naslovu http://kmetija-vizjak.si/trgovina/, kjer so trenutno aktualni predvsem izvirni darilni paketi tako za osebne praznike kot za poslovne partnerje.

Oddajo Utrip z Maticem Vizjakom si oglejte na tej povezavi.