Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška zapravila lepo prednost; Šentjur na Češkem brez baterij


Oba prvoligaša z območja sta bila sinoči delovna, a sta na koncu oba potegnila kratko.

Rogaška je v slovenskem obračunu druge jadranske lige z Novomeščani začela solidno in po zaostanku 0:5 prvo četrtino dobila za 11 točk. Po devetih zaporednih točkah Pajića je bilo sredi druge četrtine že 35:17, ob polčasu pa je doma prednost znašala 17 točk.

Po glavnem odmoru so bili bistveno uspešnejši gostje, ki so v tretji četrtini zaostanek uspeli znižati tudi na samo tri točke. V zadnjem kvartalu se je zdelo, da so domači odbili dolenjsko ofenzivo, saj so šest minut pred koncem prednost povišali na 11. Še tri minute do konca je bilo 69:60, dve minuti do konca pa 70:62. S povsem neosredotočeno igro so domači dopustili Krki, da je izsilila podaljšek, v njem pa so bili gostje boljši za točko.

Rogaška : Krka 83:84 (24:13, 15:9, 17:28, 15:21, 12:13)* po podaljšku
Batur 19, Kosić 16, Pajić 13, Nikolić 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Očitno v drugem polčasu prihaja do utrujenosti in padca koncentracije. V prvem polčasu smo igrali pametno in preudarno, potem pa je s padcem energije padla tudi koncentracija. Na koncu so odločale malenkosti, prosti meti, skok v napadu. Časa za žalovanje v tej sezoni ni, sledi priprava na sobotno tekmo z Laškim in potem gostovanje v Ohridu.”

§ § §

Šentjurčani so v okviru pokala Helios Alpe Jadran gostovali na Češkem in bili v podrejeni vlogi od samega začetka, ko je ekipa iz Dečina povedla 18:1. V tekmi brez pravih obramb se je Šentjur najbolj približal na osem točk zaostanka, ob polčasu pa je bilo na semaforju kar 63:51.

Po glavnem odmoru je razlika znova začela naraščati in je do konca tekme ostala na razliki blizu 20 točk.

Armex Děčín : Šentjur 98:80 (31:17, 32:34, 17:12, 18:17)
Pešić 23, Williams 15, Bolčina 10, …

Andrej Žakelj, trener KK Šentjur: “Pričakovali smo težko tekmo s fizično zelo močnimi nasprotniki, kar nam ne ustreza. Tokrat tudi ni bilo voljnega momenta in začetek je bil slab. Gostitelji so bili zelo sproščeni, zadevali z vseh položajev, kar smo jim mi tudi dopuščali. Uspeli smo sicer nekoliko znižati zaostanek, ampak znova ni bilo prave osredotočenosti in energije, tako da je Dečin zaslužil to zmago.”

V soboto bo ob 19.00 v Rogaški Slatini tekma z Zlatorogom, Šentjur pa gostuje v Šenčurju.

*foto: KKR