Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pozdrav vinu v Šmarju pri Jelšah: Tradicionalna kulturna prireditev za vse ljubitelje vin (foto, video)


V nedeljo, 12. novembra, je pri Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekal dogodek, ki postaja iz leta v leto bolj priljubljen. Glavni razlog pa je seveda – martinovanje!

Obiskovalci so poskušali različne sorte vina, pa tudi domače salame z bučnicami.

Že dvanajstič zapored smo lahko spremljali pestro dogajanje ob krstu mladega vina, ki je vključevalo vinsko kraljico in celo viteze vina. Začelo se je s slavnostno mašo pri sv. Roku, nadaljevalo pa na ploščadi Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah, kjer je bila kmečka tržnica. Med 10. in 15. uro je bilo tam bučno in veselo, pokazali pa so se tudi medli sončni žarki.

smarje-22
Igrali in peli so člani ansambla Eurokvintet.

Prireditev je namenjena vinogradnikom in vsem ljubiteljem vina. Na tržnici ste lahko dobili svoj stekleni kozarec za vino in se sprehodili do različnih pridelovalcev vin. Le-to je bilo še bolj dobro ob okusnih domačih dobrotah, organizatorji pa so poskrbeli tudi za kislo žup’co.

Obiskovalci so prav tako lahko kupili kakšno toplo pletenino za prihajajočo zimo, nakit in kozmetiko ter čudovite unikatne izdelke iz časopisnega papirja in drugih materialov.

Člani ansambla Eurokvintet, ki so glasbeno popestrili dogajanje ob stojnicah, so z zabavnimi komentarji prisotne tudi nasmejali. Predstavila sta se še Društvo godbenikov Šmarje pri Jelšah in Folklorna skupina Mestinje.

Vabljeni še k ogledu video posnetka …

… in fotogalerije!

Tamara Želimorski