Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 27. 11. 2017 (trčenje s peško na prehodu, razbijala po restavraciji


PADEL S KOLESOM Z MOTORJEM TER SE HUJE TELESNO POŠKODOVAL

20. 11. 2017 so policisti v okolici Grobelnega obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik kolesa z motorjem. Ta je na poledenelem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter padel. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

23. 11. 2017 so policisti v nočnem času v okolici Šmarja pri Jelšah ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal veliko preveč kot je dovoljeno. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana. Zoper kršitelja smo izpisali obdolžilni predlog, ki je bil skupaj z vozniškim dovoljenjem posredovan na pristojno sodišče, ki bo odločalo o veljavnosti vozniškega dovoljenja.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE

23. 11. 2017 so policisti v popoldanskem času v naselju Šmarje pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila, ko je peška na prehodu za pešce prečkala vozišče. V tem trenutku je po glavni cesti pripeljala voznica osebnega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo, ki je stalo pred prehodom za pešce. Nato je to vozilo odbilo na pločnik, medtem ko je povzročiteljica po trčenju zapeljala na prehod za pešce ter trčila v peško. Ta je v nesreči utrpela lahko telesno poškodbo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

KRŠILA JAVNI RED IN MIR TER BILA PRIDRŽANA

25. 11. 2017 so bili policisti v nočnem času obveščeni, da pri znani restavraciji v naselju Šmarje pri Jelšah krši javni red in mir občanka, ki razbija po oknih in vratih restavracije, se dere, nadleguje goste ter želi v notranjost, kjer je zbrana družba praznovala okroglo obletnico. Ker se kršiteljica na kraju kljub ukazu policistov ni umirila, je bilo zoper navedeno odrejeno pridržanje. Izdan ji je bil tudi plačilni nalog.

Istega dne v popoldanskem času pa so policisti odredili pridržanje občanu, ki se je nedostojno vedel do svoje partnerke, saj jo je žalil. Ker ni upošteval zakonitih ukazov policistov ine je še nadaljeval s kršitvami, mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

VLOM V VIKEND

25. 11. 2017 v večernem času smo bili obveščeni, da je neznani storilec vlomil v vikend v katerega je tudi vstopil, vendar pa ni iz njega ničesar odtujil. Policisti še zbirajo obvestila ter bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Roman GRABROVEC, mag.,  komandir policijske postaje,  višji policijski inšpektor II