Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 11. 2017 (s štirikolesnikom v hlev, opozorilo pred vlomilci, …)


14. 11. 2017 –  NI PLAČAL NATOČENEGA GORIVA

policijska-postaja-smarjePolicisti tukajšnje PP smo bili s strani poslovodje enega izmed bencinskih servisov na območju policijske postaje obveščeni, da je stranka bencinskega servisa v rezervoar svojega vozila natočila goriva, račun za to pa ni poravnala. Policisti v tej zvezi zbirajo obvestila, zoper storilca pa po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NA IGRIŠČU POZABIL MOBILNI TELEFON

Na policijsko postajo se je zglasila mama s svojim sinom in policistom naznanila, da je njen sin na igrišču na območju naselja Šmarje pri Jelšah pozabil svoj mobilni telefon znamke LG, katerega je kasneje nekdo našel in si ga protipravno prilastil. Oškodovana sta za okoli 150,00 EUR. Policisti zbirajo podatke o okoliščinah kaznivega dejanja oz. podatke za izsleditev storilca kaznivega dejanja.

15. 11. 2017 – S ŠTIRIKOLESNIKOM TRČIL V GOSPODARSKO POSLOPJE

Tega dne so bili policisti obveščeni o dogodku na območju Kozjanskega, kjer je voznik štirikolesnika trčil v objekt gospodarskega poslopja in se pri tem telesno poškodoval. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik pri vožnji izgubil oblast nad vozilom ter zaradi tega trčil v navedeni objekt. Zaradi telesnih poškodb je bil odpeljan v SB Brežice. O dogodku je bilo obveščeno pristojno tožilstvo.

DVE PROMETNI NESREČI, POVZROČITELJ PRVE POD VPLIVOM ALKOHOLA

V navedenem obdobju smo policisti obravnavali dve manjši prometni nesreči, v eni izmed opisanih je bil povzročitelj pod vplivom alkohola. Kot vzroka prometnih nesreč sta bila neprilagojena hitrost in vožnja preblizu desnemu robu vozišča. Eden izmed udeležencev je bil lažje telesno poškodovan. Oba povzročitelja bosta morala zaradi povzročitve prometne nesreče plačati globo oz. se zagovarjati pred sodiščem.

19. 11. 2017 – VOZIL MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti so na območju Lemberga pri Šmarju pri kontroli cestnega prometa kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi nestrinjanja z rezultatom mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Kršitelj je moral noč prespati v prostorih policijske postaje Šmarje pri Jelšah, zaradi kršitve pa se bo moral zagovarjati pred sodiščem.

VLOMI V STANOVANJSKE HIŠE – OPOZORILO OBČANOM

Policisti se v zadnjem obdobju na območju celotne države srečujemo s povečanim številom vlomov  v stanovanjske hiše, ki se v pretežni meri  odvijajo v poznem popoldnevu, ko se hitreje zmrači.  Opažamo, da storilci napadajo na videz urejene objekte, kjer pričakujejo večji plen. Tarče storilcev so največkrat zlatnina in prihranki, ki jih oškodovanci hranijo doma. V tej zvezi velja opozoriti občane, da doma ne hranijo večje količine gotovine. Prav tako je znano, da je večino vlomov izvršenih v času (daljše) odsotnosti lastnikov, kar kaže na to, da storilci hiše opazujejo ali pa informacijo o odsotnosti pridobijo od drugih oseb.

V tej zvezi opozarjamo občane, da  poskrbijo za ustrezne samozaščitne ukrepe (prisotnost svojcev v hiši v času daljše odsotnosti ali primerno tehnično varovanje z alarmno napravo, video nadzornimi kamerami ali varovanjem z varnostno službo). Prav tako si naj v primeru zaznave sumljivih oseb in vozil v bližini stanovanjskih hiš zabeležijo čim več podatkov o vozilu oz. zapomnijo osebni opis storilcev in druge okoliščine, ki bodo v pomoč policistom in kriminalistom pri raziskovanju kaznivih dejanj.

Roman GRABROVEC, mag., komandir policijske postaje