Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 29. 11. 2017 (našel orožje, predan bo Rusiji, vdor v računalniški sistem, poskus samomora


Našel orožje

Dne 20. 11. 2017 je na PP Šentjur občan prinesel staro vojaško puško. Orožje je našel na Planini. Policisti so orožje prevzeli. Stekli bodo postopki ugotovitve lastništva. Najverjetneje bo najditelj postal novi lastnik, če bodo okolišče zadostovale vsem zakonskim pogojem za posest tovrstnega orožja.

Delo na avtocesti

Na avtocesti A1 so policisti izsledili državljana Romunije za katerega je zaradi poskusa odtujitve vozila v Rusiji, ta razpisala iskanje. Osumljenec je bil prijet in predan v zapore Celje ter bo ob zadostitvi zakonskih pogojev predan pravosodnim organom Rusije.

Skušal odtujiti salonitne plošče

Dne 21. 11. 2017 je prišel neznanec do trgovine z gradbenim materialom v Šentjurju. Na samokolnico je naložil 8 salonitk in jih odtujil. Pri dejanju ga je nekdo očitno zmotil, ker je odtujene predmete pustil v bližini in odšel. Policisti storilca še iščejo.

Kršitve CPP

Dne 23. 11. 2017 so policisti ustavili večkratnega kršitelja CPP. Ker voznik nima vozniškega dovoljenja, mu je bilo zaseženo vozilo. Policisti so še isti večer ustavili voznika, ki je bil pod vplivom alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. O nadaljnji usodi vozniškega dovoljenja bo odločalo sodišče.

Vdor v računalniški sistem

Da se vdori v računalniške sisteme dogajajo, je že znano. Manj znano pa je, da so uporabljeni tudi pri kmetijskih strojih in napravah ter so krmiljeni preko interneta. Pri tem neznanci proizvajalcem storijo škodo tudi tako, da vdirajo v računalniške sisteme in povzroča nepravilno delovanje naprav oz. njihove zastoje.

Pobeg s kraja prometne nesreče

Dne 24. 11. 2017 je voznik vozila trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku vozila nudil svoje podatke, ali obvestil policijo. Zaradi pobega in nepravilnega premika z vozilom mu bo izrečena globa, saj je bil zelo hitro izsleden.

Poskus samomora

Dne 27. 11. 2017 so bili policisti obveščeni, da je zaradi trenutno neznanih okoliščin občanka iz Šentjurja obupala nad življenjem. To je sporočila svoji prijateljici in ji tudi zaupala, da bo storila samomor  tako, da bo šla pod vlak. Takoj so bili obveščeni dispečerji na SŽ, policisti pa so v hitri akciji na železniškem prehodu v Šentjurju dejansko našli vozilo in v njej voznico, ki je na ta način skušala narediti samomor. Pravočasno, pred prihodom vlaka, so policisti vozilo in voznico odstranili iz železniške proge, voznica pa je bila zaradi psihičnih težav hospitalizirana.

Odtujil motorno žago

Na Pešnici je neznanec odtujil motorno žago Husquarna  61 FF. Policisti storilca še iščejo.

 

Andrej Mestek, PP Šentjur