Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Meddržavna gasilska vaja na Žagarstvu Vlček v Bistrici ob Sotli (foto, video)


Prebivalce Bistrice ob Sotli so v sredo predramili zvoki siren gasilskih vozil, ki so hiteli na Žagarstvo Vlček v Zagaju pri Bistrici, kjer je bila organizirana meddržavna gasilska vaja.

Vaja je bila organizirana v okviru sodelovanja in letnega programa dela med Gasilsko zvezo Šmarje pri Jelšah ter Vatrogasno zajednico Krapinsko-zagorske županije in je potekala na sedežu omenjenega podjetja.

Na vaji, ki poteka eno leto na slovenski, drugo na hrvaški strani in sta jo letos gostila GZ Šmarje pri Jelšah in PGD Bistrica ob Sotli, so sodelovala štiri gasilska društva iz GZ Šmarje (PGD Bistrica ob Sotli, PGD Kozje, PGD Podsreda, PGD Buče) ter Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije (DVD Kumrovec, DVD Klenovec, DVD Sloga Plavić ter DVD Klanjec).

ki_3

Pri vaji so se gasilci lotili gašenja požara sekancev, ter gospodarskega objekta na katerega se je požar s sekancev hitro razširil. Vajo so po mnenju opazovalcev opravili z odliko, seveda pa so bili zbrani gasilci po končani vaji s strani visokih gostov deležni številnih pohval in spodbudnih besed, največkrat pa je bilo slišati, da kljub meji znajo stopiti skupaj, si priskočiti na pomoč, se poveseliti ter dokazati, da meja nikakor ne razdvaja, ampak povezuje.

Nekaj besedam o poteku vaje lahko prisluhnete v videu, v fotogaleriji pa si oglejte foto utrinke.

Oglejte si še fotogalerijo:

Karmen Cvirn

stajerski-polsi-klik