Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ipavčev kulturni center Šentjur zaživel ob slovenskih in dalmatinskih vižah (foto, video)


Tanja Zajc Zupan
Tanja Zajc Zupan

V petek zvečer je Ipravčev kulturni center Šentjur gostil prav posebno glasbeno poslastico. V osrčju Šentjurja je namreč potekal slovensko-dalmatinski večer, ki je privabil veliko število ljubiteljev dobre glasbe.

Gostiteljica večera je bila znana citrarka Tanja Zajc Zupan, ki je z glasbeno kariero zažela že pred petindvajsetimi leti. V tem času si je utrla tudi svoj prostor na slovenski glasbeni sceni, ki jo bogati s svojevrstnimi projekti. Eden izmed njih je zagotovo slovensko-dalmatinski večer, kjer so se ji na odru pridružili Klapa Volosko in pevka Teja Saksida, večer pa je (tudi z avtorskimi recitali) povezovala Tanjina hči Ana.

Tanja Zajc Zupan je sicer s citrami je posnela več instrumentalnih albumov iz priljubljenega repertoarja svetovne glasbene zakladnice, dve zgoščenki z božičnimi melodijami in dve z uspešnicami slovenske glasbe. Pri slovensko-dalmatinskem večeru pa ne izstopa le kot dobra citrarka, saj za piko na i poskrbi tudi njena posebna vez s hčerko Ano in vokalistko Tejo Saksido, kar se čutu tudi pri sami interpretaciji skladb.

Mili zvoki citer so se izvrstno zlili z dalmatinskim melosom, višek koncerta pa je predstavljal preplet citer ter izvrstnega petja in točka, ko Tanja in Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko.

Tanja Zajc Zupan in Teja Saksida sta s skupnimi močmi navdušili obiskovalce Ipavčevega kulturnega centra.
Tanja Zajc Zupan in Teja Saksida sta s skupnimi močmi navdušili obiskovalce Ipavčevega kulturnega centra.

Vsi nastopajoči pa so poskrbeli za čudovit večer, saj so slovensko-dalmatinski večer stkali iz nepozabnih skladb, kot so Avsenikov venček, Prinesi mi rože, Med iskrenimi ljudmi, Ribič me je ujel, Gardelin, Moja posljednja i prva ljubavi, Ne diraj mojo ljubav, Cesarica, Oprosti … Glasba je vidno navdušial tudi obiskovalce Ipavčevega kulturnega centra Šentjur.

Tudi koncerti po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe. Zakaj narava koncerta tako navdušuje, pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

Oglejte si še fotogalerijo: