Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

15. srečanje mladih harmonikarjev in ansamblov v Pristavi pri Mestinju (foto, video)


Za mlade in izvajanje narodnozabavne glasbe v našem okolišu ne gre bati, saj se v zadnjem času število posameznikov in ansamblov, ki poprimejo za tovrstne instrumente veča in veča. To je bilo moč opaziti tudi preteklo nedeljo, na že 15. srečanju mladih harmonikarjev in ansamblov, ki ga je pripravilo KD Pristava pri Mestinju.

V petnajstih letih je na tem odru v sklopu srečanja mladih harmonikarjev in ansamblov nastopilo že 664 mladih,” je ob začetku povedala gonilna sila Kulturnega društva Pristava pri Mestinju, Dragica Gobec in se obenem zahvalila tudi staršem in vsem, ki kakorkoli pripomorejo k razvijanju občutka za glasbo med mladimi.

mladi_01

G2215-_srecanje_harmonikarjevlasba združila ljudi več generacij z vseh vetrov

V dvoinpolurnem bogato zastavljenem programu, ki ga je povezovala Zdenka Ivačič so se predstavili mladi iz bližnjih in daljnih vetrov.

To so bili: orkester Simona Plemenitaša, Anže Lubej, Andraž Piko, Matija Jecl, Ema in Žan Osojnik, Vinko Golob, Kevin Vehovec, Jan Jerman, Lucija in Jernej Turnšek, ansambel Vida, Anžej Šarc, Kristjan Posavec, Daniel in Aleks Napast, Žiga Vukšek, klub harmonikarjev Stopar, Nejc Rezar in ansambel Pomežik.

Bučni aplavzi, nasmehi obiskovalcev in popevanje med njimi po končanem koncertu so bili znak, da glasba zares združuje in da je bilo popoldne preživeto ob narodnozabavni glasbi, kvalitetno preživeto.

Oglejte si še spodnjo fotogalerijo in video inserte z dogodka.

Še video:

Tina Fajs