Vabimo na slovensko-dalmatinski večer v Šentjur – vstopnice pol ceneje

28. 10. 2017 14:27

V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur se v soboto, 4. novembra, obeta krasen dalmatinsko-citrarski večer.

Nastopajoči izvedejo čisto poseben večer. Mili zvoki citer se bodo zlili z dalmatinskim melosom, višek koncerta pa bo preplet vseh nastopajočih in točka, ko Tanja in Ana poslušalce popeljeta v čudovito melodijo in besede iz filma Cvetje v jeseni – Ana interpretira odlomek, ko Janez zaprosi Meto za roko.

Izvajalci bodo zaigrali in zapeli slovenske narodnozabavne  pesmi in popevke, dalmatinske pesmi in evergreene: venček narodnih, Avsenikov venček, Morska pravljica, Prinesi mi rože, Ribič, ribič me je ujel, Larina pesem iz filma dr. Živago … In pesmi, ki jih v izvirniku izvajajo najbolj znane klape, Tereza Kesovija, Severina …:  Oči boje lavande, Ružo moja crvena, Nije u šoldima sve, Dok palme njišu grane, Gardelin iz filma Petelinji zajtrk, Ne diraj moju ljubav, Moja poslednja i prva ljubavi, Ne dirajte mi ravnicu …

Koncerti po Sloveniji so bili odlično sprejeti, obiskovalci pa pravijo, da je to dogodek z odlično izbrano glasbo, ki se dotakne duše, razveseljuje srce in je lepo darilo ali presenečenje za drage osebe. Cena vstopnic v predprodaji je 14 €, na dan koncerta bo 16 €.

Prepričana sem, da bo večer zelo lep in bomo nastopajoči izpolnili vaša pričakovanja. V upanju, da se bodo križale naše poti, vas lepo pozdravljam! Tanja Zajc Zupan

PRODAJA VSTOPNIC: Mojekarte.si (klik), IPAVČEV KULTURNI CENTER ŠENTJUR, 041 749 060, 041 250 480

tanja-zupanTANJA ZAJC ZUPAN je skozi leta igranja izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven. S citrami je posnela več instrumentalnih albumov iz priljubljenega repertoarja svetovne glasbene zakladnice, dve zgoščenki z božičnimi melodijami in dve z uspešnicami slovenske glasbe.

Zaigrala je glasbene vložke za film Kajmak in marmelada, nastopila je na več koncertih z orkestrom Slovenske policije pod vodstvom Romana Kranjčana, sodelovala je z raznimi pevci (Elda Viler, Alenka Gotar, Marija Ahačič Pollak, Edvin Fliser, Ivica Šerfezi …), igralko Štefko Drolc, igralcem Romanom Končarjem …

Bila je gostja v mnogih TV oddajah: Na zdravje, Dobro jutro, Moja Slovenija, Dobrodelni Miklavžev koncert … Nastopa doma in v tujini, zadnje leto predvsem s pevko Tejo Saksida, moško vokalno skupino Stiški  kvartet, Klapo Gallus, v zadnjem času pa ob citrah zapoje tudi znameniti Rok Ferengja.

KLAPA VOLOSKO
klapa-volasko
Klapa Volosko je klapa za dušo in prihaja s Hrvaške. Pogosto nastopajo v Sloveniji in širom Hrvaške. Občinstvo navdušujejo z edinstvenim zvenom in energijo ter zvoki mandoline in kitar. V svojem repertoarju imajo tradicionalne dalmatinske pesmi in novejše skladbe.

TEJA SAKSIDA je ustvarjalna oseba, diplomirana pevka in raziskovalna muzikologinja, ki z velikim žarom poje, govori o glasbi in piše vokalne priredbe. Je učiteljica petja na več glasbenih šolah, osnove vokalne tehnike podaja zboru RTV, APZ Tone Tomšič, vodi Stiški kvartet … Njen repertoar sega od opernih arij in sodobnega klasičnega repertoarja preko popevk in filmske glasbe do ljudskih glasbenih priredb.

ANA ZUPAN je študentka primerjalne književnosti in slovenistike. Pisala je za revijo Replika in spletni portal Life Style, organizirala pa je tudi dobrodelne prireditve. Vodi koncerte in prireditve za občine, društva in zavode. Nastopila je že z igralcem Romanom Končarjem, ki je bil tudi njen mentor, voditeljem Vidom Valičem, stand up komikom Tinom Vodopivcem … Piše pesmi, prozo in scenarije. Pogosto ob zvokih maminih citer interpretira odlomek iz filma Cvetje v jeseni.

S KOZJANSKO.INFO NA SLOVENSKO-DALMATINSKI VEČER POL CENEJE

Kot je praksa za podobne prireditve, tudi tokrat našim zvestim obiskovalcem na naši spletni strani Polovička.si ponujamo 12 pol cenejših vstopnic za slovensko-dalmatinski večer

Pol cenejše vstopnice naročite tukaj:

sen-dal-polsi-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,663 seconds.