Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski obrtniki obiskali Črno goro in Dubrovnik


Pred dnevi se je 24 obrtnikov in podjetnikov, članov Območne Obrtno-Podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah odpravilo na izlet v Črno goro in hrvaški Dubrovnik. Skupaj s svojimi življenjskimi sopotniki/cami so tri dni uživali v lepotah Jadrana.

Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah je pred časom za svoje člane organizirala tridnevni izlet v Črno goro in hrvaški Dubrovnik. 24 obrtnikov in podjetnikov s šmarskega območja se je skupaj s svojimi življenjskimi sopotniki/cami odpravilo na nepozaben izlet.

Na roko jim je šlo tudi vreme, ki je bilo vse dni sončno. Piko na i odličnemu izletu pa sta dala tako vodič kot voznik s katerima so bili potujoči izjemno zadovoljni. Zatorej ni potrebno posebej poudarjati, da je bilo vzdušje na izletu odlično.

ooz-smarje2Izlet se je začel v Šmarju z večernim odhodom proti Črni gori. Pot tja jih je vodila preko Splita in Dubrovnika vse do črnogorskega Perasta, kjer so se vkrcali na ladjico, ki jih je peljala do otočka, kjer se nahaja znamenita Gospa od Škrpjela, zavetnica pomorščakov.

Na otočku se nahaja tudi 565 let stara čudovita cerkev. V njej je moč najti nekaj umetniških slik in znamenito tapiserijo.

Po končanih ogledih so se z ladjico odpravili do Tivata, kjer so imeli prvo prenočitev. Prvi dan se je, primerno dobremu vzdušju, zaključil ob večerji, glasbi in plesu.

ooz-smarje3Naslednji dan so odrinili do Cetinj, ki so nekdanja črnogorska prestolnica. Tam so obiskali muzej posvečen Njegušu, nakar je sledilo nekaj časa za pohajkovanje po mestu.

Sledila je vrtoglava vožnja z avtobusom do Lovčena, kjer na višini 1661 metrov leži mavzolej posvečen Petru Petroviču II Njegošu.

Za tem so se spustili v Njeguše, kjer so jih pričakali gostoljubni domačini in jim postregli z domačim pršutom, kruhom, sirom in Vrancem.

Sledil je še en spust po številnih srpentinah do Boke Kotorske, ki ima ohranjeno čudovito obzidje in mestno jedro. Avanturistični drugi dan so zaključili s povratkom proti Budvi.

ooz-smarje1Tretji dan so po zajtrku počasi zapustili Črno goro ter se podali v središče najbolj očarljivega Hrvaškega
mesta, Dubrovnika. Tam jih je sprejel lokalni vodnik in jim razkazal stari del mesta imenovan Stradun.

Sledilo je še nekaj prostih uric za uživanje po Dubrovniku nakar je sledila pot domov, kamor so, polni prelepih vtisov, prispeli v poznih večernih urah.

Zaradi prijetnega vzdušja in nepozabnega izleta šmarski obrtniki in podjetniki že komaj čakajo naslednjo priložnost, ko si bodo lahko spet za nekaj dni, skupaj s svojimi stanovskimi kolegi, malo prevetrili misli.

pivo-fest-osn