Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski boksarji uspešni v Vojvodini


Šmarski boksarji so zadnji konec tedna nastopili na tujem in sicer v Romuniji in Srbiji.
V vojvodinski Kikindi so boksali Gašper Podgoršek, Gal Šepic in Sergej Božič. Ekipi sta se pridružila tudi članica Vida Rudolf iz Dejan Zavec Boxing in član Žak Mesec iz Fight Club Ljubljana. Fran Firer je nastopil v Romuniji.

Gašper Podgoršek je nastopil v kategoriji kadeov do 66 kilogramov, nasproti pa mu je stal Dušan Dovedan iz BK Šajkaši. Za Gašperja je bil to prvi dvoboj po nekajmesečni odstotnosti zaradi poškodbe roke. Gašper je dobro začel borbo, bil boljši v uvodni rundi in je boksal svoj boks. S serijami udarcev je zadeval nasprotnika. V drugi rundi je podobno nadaljeval in je ujel pravi trenutek ter nasprotnika zadel z močnim levim direktom. Srbu so za trenutek odpovedala kolena in sodnik je ocenil da ne more nadaljevati dvoboja. Gašper se je veselil zmage!

Drugi je v ring stopil Gal Šepic, tudi kadet, a v kategoriji do 70 kg. Nasprotnik je bil Uroš Stamenković iz BK Samobor. Gal je preudarno krenil v dvoboj in v začetnem pritisku se je videlo da nasprotnik nima toliko tehničnega znanja kot Šepic, za kar je Srb prejel tudi javni opomin (zaradi neravilnih udarcev). Šepic je v 2. rundi nadaljeval z dobrim gibanjem in je kaznoval napake nasprotnika. Tako je v sredini druge runde v ring iz nasprotnikovega kota priletela brisača, kar je pomenilo predajo in Gal se je zasluženo veselil zmage.

boks_legionar_kikinda_oktober_2017_2Tretji je stopil v ring Sergej Božič, sicer Ljubljančan, ki boksa za šmarski klub. Boksa v težki kategoriji do 91 kg, in sicer med člani, nasprotnik pa je bil Đorđe Nikolić iz Jedinstva. Visoki Božič je odlično začel dvoboj in hitro se je pokazalo, da nasprotnik ne bo zdržal ritma in udarcev Božiča. Tako se je hitro znašel na tleh. Sergej je dobro nadaljeval in upošteval napotke iz kota, Srb pa se je že v prvi rundi še tretjič znašel na tleh, kar je pomenilo zmago Božiča s tehničnim knockoutom.

V Srbiji je šmarsko ekipo kontaktiral tudi predsednik društva Slovencev v Srbiji, ki ima boksarski klub v Rumi. Povabil jjh je na prireditev, ki bo že 15. oktobra v Rumi.

Fran Firer, ki je v petek boksal v romuskem mestu Temišvar, je borbo po točkal izgubil. Nasprotnik je bil odličen Romun Chirila Flavius. Boksal je v kategoriji do 81 kg.

Aleš Šurbek, Boks klub Legionar

*na prvi sliki Gal Šepic, na drugi Sergej Božič