Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S prireditvijo LUŠ’NE citre Ljudska univerza Šentjur pričenja z delovanjem Univerze za tretje življenjsko obdobje


Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) je največja mreža v izobraževanju odraslih v Sloveniji, ki ustvarja možnosti za izobraževanje, učenje, delovanje in druženje starejših, nizka članarina pa omogoča široko dostopnost vsebinsko zelo raznolikih možnosti za bogatitev znanja, ohranjanje umske in telesne čilosti ter krepitev socialnih veščin in stikov.

Z mesecem oktobrom se bo pričelo aktivno dogajanje tudi na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Šentjur. Za uvod v delovanje se že nekaj časa pridno pripravljajo v študijskem krožku Luš’ni orkester, kjer skupina 20 pevcev in 3 citrark ustvarjajo z Ambasadorko učenja Jasmino Levičar. V goste so povabili tudi številne prijatelje pa tudi priznane goste kot so operni pevec Branko Robinšak, Slovenski citrarski kvartet, citrarki Ireno Anžič in Tajdo Krajnc.

Redna tedenska četrtkova srečanja pa bo otvoril pisatelj Tone Partljič. S članstvom UTŽO pa si starejši poleg tedenskih srečanj pridobijo tudi možnost vključitve v študijske krožke in popust pri jezikovnih tečajih in vadbi.

Letos bodo na voljo računalniške urice za seniorje, fotografski krožek s Sebastjanom Jugom, likovno ustvarjanje s Kvirino Martino Zupanc, kaligrafija s Klavdijo Simler ter jezikovni tečaji angleščine, nemščine ter francoščine za seniorje.

Na Ljudski univerzi Šentjur, ki je z lanskim letom postala organizacijska enota Razvojne agencije Kozjansko se pripravljajo za izvedbo 9. Slomškovega simpozija (del kataloga Profesionalnih usposabljanj za delavce v vzgoji in izobraževanju), ki bo potekal 17. novembra v Slomškovi rojstni hiši na Ponikvi.

S projektom »Izvajanje neformalnih izobraževalnih programov za brezposelne v letu 2017« vključujejo brezposelne, v okviru evropskega projekta ˝Pridobivanje temeljnih kompetenc˝ organizirajo računalniške tečaje na začetni in nadaljevalni stopnji za zaposlene po 45-letu starosti, zvajajo tudi brezplačni tečaj slovenščine za udeležence iz tretjih držav ter brezplačno dokončanje osnovne šole za odrasle. Veliko neformalnih izobraževanj pa je na voljo v okviru SOCIO – večgeneracijskega centra. Več inofrmacij pavam je na voljo na njihovi novi spletni strani www.lusentjur.si.

pivo-fest-osn