S komemoracijo v Rogaški Slatini in Podčetrtku počastili spomin na padle borce (foto, video)

28. 10. 2017 22:13

V petek so v Rogaški Slatini in v Podčetrtku s komemoracijo počastili spomin na padle borce, učenci tamkajšnjih šol ter pevci pa so spomin počastili s kulturnim programom ter prižigom svečk ob spomeniku.

ki_2V petek dopoldan so se padlim borcem najprej poklonili v Rogaški Slatini, kjer je ob kulturnem programu učencev šol Rogaške Slatine in pesmi pevcev skupine Šent Rog, zbrane nagovorila predsednica Območnega združenja Zveze borcev za ohranjanje NOB Anka Novak, ki se je dotaknila pomembnosti zavedanja, kaj so ljudje v času vojne bili pripravljeni narediti za svojo domovino in s tem za narod. V čast vsem, ki so dali življenja za domovino so se ob kulturnem programu poklonili z minuto molka ter prižigom sveč ob spomeniku.

ki_3

Prav tako so spomin na padle borce počastili v Podčetrtku, kjer se je letošnje komemoracije poleg članov krajevnih organizacij Združenja borcev za vrednote NOB, članov Združenja SEVER, članov nekaterih drugih organizacij in osnovnošolcev OŠ Podčetrtek, ki so poskrbeli za kulturni program, udeležil tudi župan Občine Podčetrtek Peter Misja. V svojem govoru je prav tako izpostavil zavedanje nad tem, da je izjemnega pomena že, da so se ljudje bili pripravljeni boriti, kaj šele, da so dali življenja. Zato si zaslužijo posebno zahvalo, posebno slavo in čast.

Vsem, ki so pripomogli pri izvedbi programa v spomin in opomin na krute čase se je zahvalil še nekdanji partizan, predsednik Krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Podčetrtek, Ivan Amon.

Sledil je prižig sveč pri spomeniku padlim borcem, prav tako pa so v spomin položili venec.

Vabljeni k ogledu galerije ter video insertov govornikov na posamezni komemoraciji.

K. C.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
216 queries in 2,553 seconds.